
Kořeněný punč
Pokud vynecháte likér, můžete punč podávat jako nealko alternativu svařáku.
Vydání: 2020/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 sáčky ibiškového čaje
- 1 hvězdička badyánu
- 2 svitky skořice + další na ozdobení
- 5 celých hřebíčků
- 2 tobolky kardamomu
- 120 ml pomerančové šťávy
- 120 ml šťávy z granátového jablka (ne sirup, prodává např. Country Life)
- 4 plátky pomeranče
- 2 lžíce tekutého medu
- likér Grand Marnier nebo Cointreau podle chuti
Příprava jídla
1 Přiveďte k varu 500 ml vody, vložte sáčky s čajem a všechno koření a zvolna vařte 10 minut. Pak přilijte šťávu z pomeranče a z granátového jablka a vařte ještě 15 minut. Vyjměte sáčky s čajem i koření a do hrnce vložte plátky pomeranče. Doslaďte medem a přidejte likér podle chuti. Nalijte do skleněných hrníčků, vždy s plátkem pomeranče a svitkem skořice, a horké podávejte.
Foto: Mike English
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář