Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněný punč

Pokud vynecháte likér, můžete punč podávat jako nealko alternativu svařáku.

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 drinky
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Nápoj Britská

Ingredience

    • 2 sáčky ibiškového čaje
    • 1 hvězdička badyánu
    • 2 svitky skořice + další na ozdobení
    • 5 celých hřebíčků
    • 2 tobolky kardamomu
    • 120 ml pomerančové šťávy
    • 120 ml šťávy z granátového jablka (ne sirup, prodává např. Country Life)
    • 4 plátky pomeranče
    • 2 lžíce tekutého medu
    • likér Grand Marnier nebo Cointreau podle chuti

Příprava jídla

1 Přiveďte k varu 500 ml vody, vložte sáčky s čajem a všechno koření a zvolna vařte 10 minut. Pak přilijte šťávu z pomeranče a z granátového jablka a vařte ještě 15 minut. Vyjměte sáčky s čajem i koření a do hrnce vložte plátky pomeranče. Doslaďte medem a přidejte likér podle chuti. Nalijte do skleněných hrníčků, vždy s plátkem pomeranče a svitkem skořice, a horké podávejte.

Foto: Mike English
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sherry Sour

Novoroční Old Fashioned

Voňavá historie punče

REKLAMA

Přidat komentář