Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněný punč
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 drinky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2829 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 451 g
Tuky 98 g
Vláknina 180 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud vynecháte likér, můžete punč podávat jako nealko alternativu svařáku.

Suroviny

čaj 2 ks
ibiškový
badyán 1 hvězdička
skořice 2 svitky
+ na ozdobu
kardamom 2 ks
pomerančová šťáva 120 ml
šťáva – vymačkaná nebo koupená, ovšem ne sirup (prodává např. Country Life)
pomeranč 4 plátky
med 2 PL
tekutý
Grand Marnier
nebo Cointreau, podle chuti

Postup

1

Přiveďte k varu 500 ml vody, vložte sáčky s čajem a všechno koření a zvolna vařte 10 minut. Pak přilijte šťávu z pomeranče a z granátového jablka a vařte ještě 15 minut. Vyjměte sáčky s čajem i koření a do hrnce vložte plátky pomeranče. Doslaďte medem a přidejte likér podle chuti. Nalijte do skleněných hrníčků, vždy s plátkem pomeranče a svitkem skořice, a horké podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...