Kořeněný punč

Kořeněný punč

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 2 drinky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3585 kcal
Bílkoviny 43 g
Cukr 550 g
Tuky 115 g
Vláknina 274 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud vynecháte likér, můžete punč podávat jako nealko alternativu svařáku.

Suroviny

čaj 2 ks
ibiškový
badyán 1 ks
skořice 2 ks
+ na ozdobu
hřebíček 5 ks
kardamom 2 ks
pomerančová šťáva 120 ml
120 ml
šťáva z granátového jablka ne sirup, prodává např. Country life
pomeranč 4 plátky
med 2 PL
tekutý
likér
Grand Marnier / Contreau, podle chuti

1 Přiveďte k varu 500 ml vody, vložte sáčky s čajem a všechno koření a zvolna vařte 10 minut. Pak přilijte šťávu z pomeranče a z granátového jablka a vařte ještě 15 minut. Vyjměte sáčky s čajem i koření a do hrnce vložte plátky pomeranče. Doslaďte medem a přidejte likér podle chuti. Nalijte do skleněných hrníčků, vždy s plátkem pomeranče a svitkem skořice, a horké podávejte.

Foto: Mike English
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit