0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1 / 5. Počet hodnocení: 16
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1203 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 19 g
Tuky 101 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typická ukázka toho, jak si Bavoři představují pikantní chuťovku k pivu

Suroviny

camembert 250 g
vyzrálý, lze nahradit jiným sýrem s bílou plísní, pokojové teploty
máslo 50 g
změklé
cibule 1 ks
malá, nadrobno
paprika mletá sladká 1 ČL
mletá
kmín špetka
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
pivo světlé 2 PL
světlé, nejlépe bavorské kvasnicové
jarní cibulka
na ozdobu
preclík k podávání, lze nahradit tmavým chlebem

Postup

1

Sýr v misce rozmačkejte vidličkou a promíchejte s máslem.

2

Když je směs kompaktní, přidejte cibuli, osolte, ochuťte kořením a přilijte tolik piva, abyste získali pomazánku.

3

Ozdobte sekanou jarní cibulkou a poprašte mletou paprikou. Obatzda se tradičně podává s preclíky, ale chutnat vám bude i na tmavém chlebu.

NĚCO NAVÍC
Výraznější variantu připravíte z nějakého zrajícího sýra – doporučujeme třeba sýr Rytíř Žumbera, Jihočeský zrající nebo Romadur. Naopak jemnější bude, když třetinu camembertu nahradíte tvarohem nebo žervé.

Související články

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit