0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obatzda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1211 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 19 g
Tuky 101 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typická ukázka toho, jak si Bavoři představují pikantní chuťovku k pivu

Suroviny

vyzrálý, lze nahradit jiným sýrem s bílou plísní, pokojové teploty
máslo 50 g
změklé
cibule 1 ks
malá, nadrobno
paprika mletá sladká 1 ČL
mletá
kmín 1 špetka
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
světlé, nejlépe bavorské kvasnicové
jarní cibulka
na ozdobu
preclík k podávání, lze nahradit tmavým chlebem

Postup

1

Sýr v misce rozmačkejte vidličkou a promíchejte s máslem.

2

Když je směs kompaktní, přidejte cibuli, osolte, ochuťte kořením a přilijte tolik piva, abyste získali pomazánku.

3

Ozdobte sekanou jarní cibulkou a poprašte mletou paprikou. Obatzda se tradičně podává s preclíky, ale chutnat vám bude i na tmavém chlebu.

NĚCO NAVÍC
Výraznější variantu připravíte z nějakého zrajícího sýra – doporučujeme třeba sýr Rytíř Žumbera, Jihočeský zrající nebo Romadur. Naopak jemnější bude, když třetinu camembertu nahradíte tvarohem nebo žervé.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč