Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obatzda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 23
Do 15 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1211 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 19 g
Tuky 101 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typická ukázka toho, jak si Bavoři představují pikantní chuťovku k pivu. Obatzda je sýrová pomazánka, která se neobejde bez pár lžic piva. Jen tak dostane patřičný říz! Podávejte tradičně s preclíkem nebo na plátku tmavého chleba.

Suroviny

či jiný sýr s bílou plísní, pokojové teploty
změklé
malá, nadrobno
+ špetka na ozdobení
kmín 1 špetka
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
nejlépe kvasnicové
jarní cibulka
na ozdobu
preclík či chléb k podávání

Postup

1

Sýr v misce rozmačkejte vidličkou a promíchejte s máslem.

2

Když je směs kompaktní, přidejte cibuli, osolte, ochuťte kořením a přilijte tolik piva, abyste získali pomazánku.

3

Ozdobte sekanou jarní cibulkou a poprašte mletou paprikou. Obatzda se tradičně podává s preclíky, ale chutnat vám bude i na tmavém chlebu.

NĚCO NAVÍC
Výraznější variantu připravíte z nějakého zrajícího sýra – doporučujeme třeba sýr Rytíř Žumbera, Jihočeský zrající nebo Romadur. Naopak jemnější bude, když třetinu camembertu nahradíte tvarohem nebo žervé.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín