Typická ukázka toho, jak si Bavoři představují pikantní chuťovku k pivu. Obatzda je sýrová pomazánka, která se neobejde bez pár lžic piva. Jen tak dostane patřičný říz! Podávejte tradičně s preclíkem nebo na plátku tmavého chleba.
Suroviny
Postup
Sýr v misce rozmačkejte vidličkou a promíchejte s máslem.
Když je směs kompaktní, přidejte cibuli, osolte, ochuťte kořením a přilijte tolik piva, abyste získali pomazánku.
Ozdobte sekanou jarní cibulkou a poprašte mletou paprikou. Obatzda se tradičně podává s preclíky, ale chutnat vám bude i na tmavém chlebu.
NĚCO NAVÍC
Výraznější variantu připravíte z nějakého zrajícího sýra – doporučujeme třeba sýr Rytíř Žumbera, Jihočeský zrající nebo Romadur. Naopak jemnější bude, když třetinu camembertu nahradíte tvarohem nebo žervé.