Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do hodiny Velmi snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2615 kcal
Bílkoviny 59 g
Cukr 348 g
Tuky 95 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Patatas bravas (v překladu zhruba divoké brambory) jsou bramborové kostky v pikantní rajčatové omáčce, které patří ke stálicím španělských tapas.

Suroviny

Na omáčku
olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
malá, nasekaná
česnek 2
nasekané
rajčata 230 g
konzervovaná, sekaná
rajčatové pyré 1 PL
paprika sladká 2
mletá
chilli sušené špetka
pořádná špetka, mletého
cukr špetka
petrželka
zelená, sekaná, (nejlépe hladkolistá)
sůl
Na brambory
brambory 900 g
olivový olej 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Co můžete udělat den dopředu
Olej na omáčku zahřejte na pánvi, vsypte cibuli a 5 minut opékejte, aby změkla. Vsypte česnek, vlijte rajčata, rajčatové pyré, vsypte mletou papriku a chilli, cukr a osolte. Míchejte a přiveďte k varu. Zvolna vařte 10 minut, aby vznikla kaše. Dejte stranou až na 24 hodin.
 

2

Před podáváním
Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory vydrhněte, je-li třeba, oloupejte, nakrájejte na menší kostky a osušte kuchyňským papírem. Vsypte je do pekáče, zakapejte olejem, osolte a opepřete. Pečte 40–50 minut dozlatova a dokřupava.
 

3

Upečené brambory vsypte do servírovacích nádob a přelijte prohřátou divokou omáčkou. Posypte petrželkou. Podávejte s párátky.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit