Dejte si uzenky z jednoho hrnce. Ukážeme vám, že to jde udělat s elegancí!
Postup
1
Brambory velmi pečlivě omyjte; pokud mají tenkou slupku, nemusíte je loupat. Asi deset minut předvařte vcelku v osolené vodě. Nechte mírně vychladnout a rozkrájejte na osminky.
2
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Cibuli oloupejte, rozkrájejte také na osminky a spolu s bramborami rozložte do pekáčku. Zakapejte olejem. Osolte, opepřete, posypte petrželkou, mezi brambory zapíchejte větvičky rozmarýnu a vše asi osm minut zapékejte.
3
Na brambory rozložte klobásky; nařízněte je, aby se lépe propékaly. Pečte ještě zhruba deset minut, až se klobásky vypečou. Doba pečení závisí na druhu klobásek, velikosti brambor i výkonnosti trouby.
Tip Apetitu:
Tip Apetitu:
- Využít můžete jakoukoli uzeninu – v receptu jde hlavně o to, aby si hověla na vlastní příloze.
- Mezi bramborami se neztratí ani kousky barevných paprik, cuket nebo rajských jablíček.
- Jestli máte rádi česnek, klidně ho do jídla přidejte. Pečením krásně zjemní.