Brambory zapečené s cibulí a klobáskami

Brambory zapečené s cibulí a klobáskami

Hodnocení receptu
Průměr: 1.8 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3589 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 217 g
Tuky 241 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uzenky z jednoho hrnce s elegancí.

Související recepty

Suroviny

brambory 1 kg
cibule 300 g
klobása 6 ks
sůl
pepř
petrželka
rozmarýn
olej 3 PL

Postup

1
Brambory velmi pečlivě omyjte; pokud mají tenkou slupku, nemusíte je loupat. Asi deset minut předvařte vcelku v osolené vodě. Nechte mírně vychladnout a rozkrájejte na osminky.
2
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Cibuli oloupejte, rozkrájejte také na osminky a spolu s bramborami rozložte do pekáčku. Zakapejte olejem. Osolte, opepřete, posypte petrželkou, mezi brambory zapíchejte větvičky rozmarýnu a vše asi osm minut zapékejte.
3
Na brambory rozložte klobásky; nařízněte je, aby se lépe propékaly. Pečte ještě zhruba deset minut, až se klobásky vypečou. Doba pečení závisí na druhu klobásek, velikosti brambor i výkonnosti trouby.

Tip Apetitu:
  • Využít můžete jakoukoli uzeninu – v receptu jde hlavně o to, aby si hověla na vlastní příloze.
  • Mezi bramborami se neztratí ani kousky barevných paprik, cuket nebo rajských jablíček.
  • Jestli máte rádi česnek, klidně ho do jídla přidejte. Pečením krásně zjemní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit