Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambory zapečené s cibulí a klobáskami
brambory s klobaskami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Brambory zapečené s cibulí a klobáskami

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3589 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 217 g
Tuky 241 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dejte si uzenky z jednoho hrnce. Ukážeme vám, že to jde udělat s elegancí!

Suroviny

cibule 300 g
sůl
pepř
petrželka
rozmarýn
olej 3 PL

Postup

1
Brambory velmi pečlivě omyjte; pokud mají tenkou slupku, nemusíte je loupat. Asi deset minut předvařte vcelku v osolené vodě. Nechte mírně vychladnout a rozkrájejte na osminky.
2
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Cibuli oloupejte, rozkrájejte také na osminky a spolu s bramborami rozložte do pekáčku. Zakapejte olejem. Osolte, opepřete, posypte petrželkou, mezi brambory zapíchejte větvičky rozmarýnu a vše asi osm minut zapékejte.
3
Na brambory rozložte klobásky; nařízněte je, aby se lépe propékaly. Pečte ještě zhruba deset minut, až se klobásky vypečou. Doba pečení závisí na druhu klobásek, velikosti brambor i výkonnosti trouby.

Tip Apetitu:
  • Využít můžete jakoukoli uzeninu – v receptu jde hlavně o to, aby si hověla na vlastní příloze.
  • Mezi bramborami se neztratí ani kousky barevných paprik, cuket nebo rajských jablíček.
  • Jestli máte rádi česnek, klidně ho do jídla přidejte. Pečením krásně zjemní.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...