Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka z pastináku a jablek

Polévka, kterou budete ochutnávat tak dlouho, až ji prostě sníte...

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce másla
    • 1 lžíce olivového oleje + další podle potřeby
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno 800g pastináku, oloupaného a nakrájeného na 2cm špalíčky
    • 2 stroužky česneku
    • 300 g jablek
    • 1 litr zeleninového nebo drůbežího vývaru
    • 150 ml mléka nebo smetany na vaření
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • pár lístků šalvěje

Příprava jídla

1 Máslo a olej nechte rozehřát v hrnci, přidejte cibuli a opečte ji dosklovita. Poté přisypte pastinák a zvolna jej opékejte dozlatova.

2 Jablka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců, nakrájejte na kousky a spolu s česnekem přidejte do hrnce a vše ještě 2–3 minuty opékejte. Přilijte vývar, přiveďte k varu a zvolna vařte 15–20 minut, aby pastinák změkl. Rozmixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem dohladka. Vmíchejte mléko nebo smetanu a dochuťte solí.

3 V pánvi rozehřejte zhruba 2 lžíce oleje, opečte na něm šalvějové lístky a pak je lehce rozdrobte mezi prsty. Polévku rozdělte do talířů a ozdobte ji šalvějí, olivovým olejem a pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečný drink s Lilletem

Hovězí oháňka na víně

Pečené bylinkové brambory

Drobenkový koláč s jablky

Přidat komentář