0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Saltimbocca

Saltimbocca
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Saltimbocca

4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2515 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 107 g
Tuky 209 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Víte, že italské telecí řízečky se šunkou a šalvějí by se daly přeložit jako řízečky "skočdohubky"? Název totiž vznikl ze tří italských slov "saltare" - skákat a "in bocca" - do pusy.

Suroviny

telecí maso
medailonky
šalvěj
čerstvá, lístky
olivový olej
na smažení
máslo
na smažení
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Naklepejte telecí medailonky, osolte a opepřete. Na každý medailonek položte lístek šalvěje, plátek sušené šunky a přeložte, případně spíchněte párátkem. Opékejte na směsi olivového oleje a másla 3–4 minuty z každé strany.

2

Podávejte s dílky citronu, grilovanými plátky rajčat a stonky chřestu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč