Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí saltimbocca
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6181 kcal
Bílkoviny 681 g
Sacharidy 123 g
Tuky 348 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Saltimbocca – italská klasika z telecího, šalvěje a sušené šunky. Trochu jsme ji vylepšili a zjednodušili. Přidali jsme skvělou vinnou omáčku a telecí vyměnili za dostupnější kuřecí.

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
šalvěj 12 lístků
prosciutto 12 plátků
olivový olej 1 PL
suché
vývar zeleninový 200 ml
nebo kuřecí
K podávání
sůl
sůl vločková
polníček 125 g
nemusí být

Postup

1

Brambory k podávání uvařte v osolené vodě doměkka, sceďte a opečte na másle.

2

Zatímco se brambory vaří, připravte maso. Plátky kuřecích prsou podélně rozřízněte napůl. Lehce je naklepejte, osolte, opepřete, na každý dejte 1–2 lístky šalvěje a obalte v prosciuttu.

3

V pánvi rozehřejte máslo s olejem a obalené plátky masa na něm opečte z obou stran dozlatova. Maso vyjměte a tuk v pánvi zaprašte moukou. Krátce osmahněte, vlijte víno a promíchejte. Nechte odvařit alkohol, poté přilijte vývar, promíchejte a přiveďte k varu. Vraťte do pánve maso a nechte ho jen prohřát. Podávejte s opečenými bramborami lehce posypanými vločkovou solí a s polníčkem.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám zbylo pár lístků šalvěje, nasekejte je nadrobno a přihoďte do omáčky! Nemáte-li maličké nové brambory, uvařte obyčejné, nejlépe varný typ A, oloupejte je a promíchejte s máslem, vločkovou solí a nadrobno nakrájenou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín