Saltimbocca – italská klasika z telecího, šalvěje a sušené šunky. Trochu jsme ji vylepšili a zjednodušili. Přidali jsme skvělou vinnou omáčku a telecí vyměnili za dostupnější kuřecí.
Suroviny
Postup
Brambory k podávání uvařte v osolené vodě doměkka, sceďte a opečte na másle.
Zatímco se brambory vaří, připravte maso. Plátky kuřecích prsou podélně rozřízněte napůl. Lehce je naklepejte, osolte, opepřete, na každý dejte 1–2 lístky šalvěje a obalte v prosciuttu.
V pánvi rozehřejte máslo s olejem a obalené plátky masa na něm opečte z obou stran dozlatova. Maso vyjměte a tuk v pánvi zaprašte moukou. Krátce osmahněte, vlijte víno a promíchejte. Nechte odvařit alkohol, poté přilijte vývar, promíchejte a přiveďte k varu. Vraťte do pánve maso a nechte ho jen prohřát. Podávejte s opečenými bramborami lehce posypanými vločkovou solí a s polníčkem.
NĚCO NAVÍC
Pokud vám zbylo pár lístků šalvěje, nasekejte je nadrobno a přihoďte do omáčky! Nemáte-li maličké nové brambory, uvařte obyčejné, nejlépe varný typ A, oloupejte je a promíchejte s máslem, vločkovou solí a nadrobno nakrájenou petrželkou.