Kuřecí saltimbocca

Kuřecí saltimbocca
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí saltimbocca

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6181 kcal
Bílkoviny 681 g
Sacharidy 123 g
Tuky 348 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Saltimbocca – italská klasika z telecího, šalvěje a sušené šunky. Trochu jsme ji vylepšili a zjednodušili. Přidali jsme skvělou vinnou omáčku a telecí vyměnili za dostupnější kuřecí.

Suroviny

kuřecí prsa 600 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
šalvěj 12 lístků
prosciutto 12 plátků
máslo 1 PL
olivový olej 1 PL
mouka pšeničná hladká 1 ČL
víno bílé 200 ml
suché
vývar zeleninový 200 ml
nebo kuřecí
K podávání
brambory 500 g
sůl
sůl vločková
máslo 2 PL
polníček 125 g
nemusí být

Postup

1

Brambory k podávání uvařte v osolené vodě doměkka, sceďte a opečte na másle.

2

Zatímco se brambory vaří, připravte maso. Plátky kuřecích prsou podélně rozřízněte napůl. Lehce je naklepejte, osolte, opepřete, na každý dejte 1–2 lístky šalvěje a obalte v prosciuttu.

3

V pánvi rozehřejte máslo s olejem a obalené plátky masa na něm opečte z obou stran dozlatova. Maso vyjměte a tuk v pánvi zaprašte moukou. Krátce osmahněte, vlijte víno a promíchejte. Nechte odvařit alkohol, poté přilijte vývar, promíchejte a přiveďte k varu. Vraťte do pánve maso a nechte ho jen prohřát. Podávejte s opečenými bramborami lehce posypanými vločkovou solí a s polníčkem.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám zbylo pár lístků šalvěje, nasekejte je nadrobno a přihoďte do omáčky! Nemáte-li maličké nové brambory, uvařte obyčejné, nejlépe varný typ A, oloupejte je a promíchejte s máslem, vločkovou solí a nadrobno nakrájenou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit