Kuřecí saltimbocca s hořčicí, smetanou a šalvějí

Kuřecí saltimbocca s hořčicí, smetanou a šalvějí

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11265 kcal
Bílkoviny 387 g
Cukr 1041 g
Tuky 791 g
Vláknina 640 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italské řízečky ‚skočdohubky‘ se šunkou a šalvějí se správně dělají z telecího masa, ale i varianta s kuřecím masem a hořčicí nás nadchla! 

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 4 ks
velké
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
šalvěj 16 ks
lístky, + 2 na dokončení
anglická slanina 8 plátek
lze nahradit sušenou
olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
cibule červená 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužek
drcené
víno bílé 125 ml
smetana ke šlehání 125 ml
hořčice hrubozrnná 2 PL
opečené brambůrky k podávání
salát hrst
míchané, k podávání

1 Kuřecí stehenní řízky osolte, opepřete a na každý kousek položte 2 listy šalvěje. Srolujte, zabalte do slaniny a upevněte párátkem nebo kuchyňským provázkem.

2 V pánvi rozehřejte olej a máslo a vložte kuřecí balíčky. Přiklopte a opékejte 7 minut na středním plameni. Odklopte, obraťte a nepřiklopené opékejte dalších 5–7 minut i po druhé straně. Vyjměte a uchovejte horké.

3 Vylijte část tuku z pánve, ponechte jen 1 lžíci. Přidejte cibuli, česnek, špetku soli a opékejte zhruba 4 minuty dosklovita. Přilijte víno a 60ml vody a vařte 1 minutu, až se rozpustí všechny chutné připečeniny z pánve. Pak vlijte smetanu, přidejte hořčici, 2 nasekané lístky šalvěje, osolte, opepřete a nechte bublat, až omáčka lehce zhoustne. Podávejte s kuřecími balíčky, opečenými brambůrky a salátem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit