Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí saltimbocca s hořčicí, smetanou a šalvějí
Kuřecí saltimbocca s hořčicí, smetanou a šalvějí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí saltimbocca s hořčicí, smetanou a šalvějí

4.5/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11177 kcal
Bílkoviny 347 g
Sacharidy 40 g
Tuky 1068 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italské řízečky ‚skočdohubky‘ se šunkou a šalvějí se správně dělají z telecího masa, ale i varianta s kuřecím masem a hořčicí nás nadchla! 

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 4 ks
velké
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
šalvěj 18 lístků
z toho 2 na dokončení
lze nahradit sušenou slaninou
olivový olej 1 PL
nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
hořčice hrubozrnná 2 PL
k podávání
salát 1 hrst
míchané lístky, k podávání

Postup

1

Kuřecí stehenní řízky osolte, opepřete a na každý kousek položte 2 listy šalvěje. Srolujte, zabalte do slaniny a upevněte párátkem nebo kuchyňským provázkem.

2

V pánvi rozehřejte olej a máslo a vložte kuřecí balíčky. Přiklopte a opékejte 7 minut na středním plameni. Odklopte, obraťte a nepřiklopené opékejte dalších 5–7 minut i po druhé straně. Vyjměte a uchovejte horké.

3

Vylijte část tuku z pánve, ponechte jen 1 lžíci. Přidejte cibuli, česnek, špetku soli a opékejte zhruba 4 minuty dosklovita.

4

Přilijte víno a 60ml vody a vařte 1 minutu, až se rozpustí všechny chutné připečeniny z pánve. Pak vlijte smetanu, přidejte hořčici, 2 nasekané lístky šalvěje, osolte, opepřete a nechte bublat, až omáčka lehce zhoustne. Podávejte s kuřecími balíčky, opečenými brambůrky a salátem. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4