Italské řízečky ‚skočdohubky‘ se šunkou a šalvějí se správně dělají z telecího masa, ale i varianta s kuřecím masem a hořčicí nás nadchla!
Suroviny
Postup
Kuřecí stehenní řízky osolte, opepřete a na každý kousek položte 2 listy šalvěje. Srolujte, zabalte do slaniny a upevněte párátkem nebo kuchyňským provázkem.
V pánvi rozehřejte olej a máslo a vložte kuřecí balíčky. Přiklopte a opékejte 7 minut na středním plameni. Odklopte, obraťte a nepřiklopené opékejte dalších 5–7 minut i po druhé straně. Vyjměte a uchovejte horké.
Vylijte část tuku z pánve, ponechte jen 1 lžíci. Přidejte cibuli, česnek, špetku soli a opékejte zhruba 4 minuty dosklovita.
Přilijte víno a 60ml vody a vařte 1 minutu, až se rozpustí všechny chutné připečeniny z pánve. Pak vlijte smetanu, přidejte hořčici, 2 nasekané lístky šalvěje, osolte, opepřete a nechte bublat, až omáčka lehce zhoustne. Podávejte s kuřecími balíčky, opečenými brambůrky a salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zelené velikonoční menu(7 receptů )