0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová saltimbocca

Vepřová saltimbocca
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová saltimbocca

4.5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5189 kcal
Bílkoviny 522 g
Sacharidy 126 g
Tuky 276 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proslulé italské řízečky ("skočdohubky") se šunkou a šalvějí by měly být z telecího masa, ale ve všední den si je klidně můžete připravit i z vepřového. 

Suroviny

olivový olej 3 PL
+ na vytření plechu
suché
panenka 800 g
na cca 4 cm silné plátky
cibule 2 ks
větší, na silnější plátky (cca 2cm)
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 500 g
pokrájené na 2 cm plátky
šalvěj 1 hrst
malá, lístky, čerstvé, nahrubo
prosciutto 8 plátek
nebo podle potřeby

Postup

1

Troubu předehřejte na 230°C a plech vytřete olejem. Do šiřší mísy vlijte víno. Plátky vepřového propíchejte špičkou nože a potom vložte do vína tak, aby byly ponořené. Nechte chvíli marinovat při pokojové teplotě. 

2

Mezitím dejte do mísy cibuli, přilijte lžíci oleje, osolte, opepřete a opatrně promíchejte tak, aby se kolečka cibule nerozpadla. Vsypte na plech. Do té samé mísy dejte brambory a zbylý olej, přisypte šalvěj, osolte, opepřete a promíchejte, aby se brambory pěkně obalily. Brambory přisypte na plech k cibuli, rozhrňte a dejte péct na 20 minut. 

3

Vyndejte maso z vína, osolte ho a opepřete. Vyjměte plech z trouby a rozložte na něj plátky masa, na každý dejte kousek prosciutta a vraťte do trouby. Pečte ještě 10 minut. Vyjměte z trouby a nechte maso 5-10 minut odpočívat.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč