0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová saltimbocca

Vepřová saltimbocca
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová saltimbocca

4.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5189 kcal
Bílkoviny 522 g
Sacharidy 126 g
Tuky 276 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proslulé italské řízečky ("skočdohubky") se šunkou a šalvějí by měly být z telecího masa, ale ve všední den si je klidně můžete připravit i z vepřového. 

Suroviny

olivový olej 3 PL
+ na vytření plechu
víno bílé 375 ml
suché
panenka 800 g
na cca 4 cm silné plátky
cibule 2 ks
větší, na silnější plátky (cca 2cm)
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 500 g
pokrájené na 2 cm plátky
šalvěj 1 hrst
malá, lístky, čerstvé, nahrubo
prosciutto 8 plátek
nebo podle potřeby

1 Troubu předehřejte na 230°C a plech vytřete olejem. Do šiřší mísy vlijte víno. Plátky vepřového propíchejte špičkou nože a potom vložte do vína tak, aby byly ponořené. Nechte chvíli marinovat při pokojové teplotě. 

2 Mezitím dejte do mísy cibuli, přilijte lžíci oleje, osolte, opepřete a opatrně promíchejte tak, aby se kolečka cibule nerozpadla. Vsypte na plech. Do té samé mísy dejte brambory a zbylý olej, přisypte šalvěj, osolte, opepřete a promíchejte, aby se brambory pěkně obalily. Brambory přisypte na plech k cibuli, rozhrňte a dejte péct na 20 minut. 

3 Vyndejte maso z vína, osolte ho a opepřete. Vyjměte plech z trouby a rozložte na něj plátky masa, na každý dejte kousek prosciutta a vraťte do trouby. Pečte ještě 10 minut. Vyjměte z trouby a nechte maso 5-10 minut odpočívat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit