Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová saltimbocca
Vepřová saltimbocca
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová saltimbocca

4.3/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5189 kcal
Bílkoviny 522 g
Sacharidy 126 g
Tuky 276 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proslulé italské řízečky ("skočdohubky") se šunkou a šalvějí by měly být z telecího masa, ale ve všední den si je klidně můžete připravit i z vepřového. 

Suroviny

olivový olej 3 PL
+ na vytření plechu
suché
panenka 800 g
na cca 4 cm silné plátky
větší, na silnější plátky (cca 2cm)
sůl
pepř
čerstvě mletý
pokrájené na 2 cm plátky
šalvěj 1 hrst
malá, lístky, čerstvé, nahrubo
prosciutto 8 plátek
nebo podle potřeby

Postup

1

Troubu předehřejte na 230°C a plech vytřete olejem. Do šiřší mísy vlijte víno. Plátky vepřového propíchejte špičkou nože a potom vložte do vína tak, aby byly ponořené. Nechte chvíli marinovat při pokojové teplotě. 

2

Mezitím dejte do mísy cibuli, přilijte lžíci oleje, osolte, opepřete a opatrně promíchejte tak, aby se kolečka cibule nerozpadla. Vsypte na plech. Do té samé mísy dejte brambory a zbylý olej, přisypte šalvěj, osolte, opepřete a promíchejte, aby se brambory pěkně obalily. Brambory přisypte na plech k cibuli, rozhrňte a dejte péct na 20 minut. 

3

Vyndejte maso z vína, osolte ho a opepřete. Vyjměte plech z trouby a rozložte na něj plátky masa, na každý dejte kousek prosciutta a vraťte do trouby. Pečte ještě 10 minut. Vyjměte z trouby a nechte maso 5-10 minut odpočívat.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín