Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Segedínský guláš z hovězího

Segedínský guláš z hovězího

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Guláš budem dělat buď v papiňáku (rychlejší 50min) nebo v klasickém hrnci s pokličkou (2,30 až 3hod, než změkne maso, záleží na krávě).

Suroviny

zelí kysané bílé 1 kg
sůl
pepř
škrob
tmává jíška nebo solamyl

Postup

1

1kg cibule klasik osmažíme do hněda.

2

Pak přidáme hovězí maso (nakrájené na hrubé větší kousky) a restujeme 20min, než nám maso vytvoří hodně šťávy, vše občas mícháme a děláme na průměrném ohni. Pokud se maso přichytí, nevadí, přídáme 3dl vody a mícháme dál.

3

Po 20ti minutách nalijeme 2litry vody, dáme pokličku a vaříme.

4

Po uvaření nalyjeme vodu a záleží na tom, kolik guláše chcete a jak ho chcete mít hustý. Když vaříte v hrnci, přidáváte vodu během vaření, jelikož se rychleji vypařuje, ale jen v malém množstí, aby se vám maso nechytalo na dno hrnce. U papiňáku toto nemusíte dělat.

5

Po uvaření masa nalijeme 2litry vody (můžete i litr,záleží na vás) dáme 2x masox, 2x mezi 3prsty sůl, 3x mezi prsty drcený kmín a zelí z pytliku a necháme ještě 10min vařit a mícháme.

6

Pak zahustíme, podle vašeho uvážení, čím míň dáte vody, tím méně solamylu nebo tmavé jíšky.

Podáváme s knedlíkem houskovým. Dobrou chuť.

Foto: Wikimedia Commons

Autor: bronek75

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...