Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny

Klasikou, která připomene společné víkendové hodování u babičky, je rozhodně segedín. Pokud využijete tlakové vaření v hrnci Tefal ClipsoMinut' Duo, můžete ho hravě připravit i v týdnu!

Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 porce
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Vaření 0:45

Ingredience

    • 800 g vepřové plece
    • 200 g cibule
    • 300 g kysaného zelí
    • 4 bobkové listy
    • 6 kuliček nového koření
    • 1 lžička drceného kmínu
    • 1 lžíce sladké papriky
    • 50 g sádla
    • sůl
    • 200 ml 33% smetany (lze nahradit rostlinnou nebo bezlaktózovou smetanou)
    • sůl
    • pepř
    • 1 litr vody

Příprava jídla

1 Vepřovou plec nakrájíme na středně velké kostky, osolíme a promícháme s paprikou a kmínem. Cibuli nakrájíme na půlplátky. Sádlo rozpustíme v tlakovém hrnci Tefal ClipsoMinut' Duo, přidáme cibuli a orestujeme dosklovata. Přidáme maso, nové koření a bobkový list, znovu orestujeme, poté nalijeme vodu a zaklopíme, vaříme 30 minut. Poté odklopíme, přidáme zelí, znovu zaklopíme a vaříme dalších 10 minut. Odklopíme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec zjemníme smetanou a krátce provaříme, případně zredukujeme, pokud bude nutné.

TEFAL CLIPSOMINUT DUO Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.

tefal.cz/vecerimespolecne

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře na paprice podle Ondřeje Slaniny

Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

Portobello plněné zeleninou a sýrem

Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

Večeříme společně

Krůtí chilli s kukuřicí

Mrkvový krém se zázvorem a kurkumou

Rizoto s italskou klobásou a rajčátky

Burgery z hovězího mletého masa

Brokolicová krémová polévka

Houbová omáčka podle šéfkuchaře Ondřeje Slaniny

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Jablečné smoothie se zeleninou

Svařák s jablkem a hruškou s rozinkami v rumu podle Ondry Slaniny

Přidat komentář