Pokud hledáte rychlou, levnou a lahodnou večeři, potom jste ji právě našli. Jednoduše osmažte zeleninu s rýží a sojovou omáčkou a máte skvělé jídlo z jedné pánve.
Postup
Přiveďte k varu 2 litry vody, přidejte rýži, jemně promíchejte a vařte 10 minut na vysoký stupeň. Přebytečnou tekutinu sceďte a rýži nechte vychladnout. Během chladnutí ji občas promíchejte vidličkou, aby se neslepila.
Ve velkém woku rozehřejte 50 ml oleje, rozklepněte dvě vejce a rychle míchejte.
Přidejte polovinu nakrájené cibule, 1 lžíci zázvoru, 1 lžičku pepře a opékejte 2–3 minuty.
Přidejte polovinu mražené zeleninové směsi a smažte dalších 5 minut za stálého míchání.
Vhoďte polovinu vychladlé rýže a jemně míchejte (nebo prohazujte) dalších 5 minut, dokud se rýže neprohřeje.
Zakápněte půl lžící tmavé sójové omáčky a jemně promíchejte, a v případě potřeby dosolte nebo dochuťte sójovou omáčkou a pepřem.
Opláchněte wok a postup opakujte s druhou polovinou surovin.
Zdroj: Olive Magazine