Pokud hledáte rychlou, levnou a lahodnou večeři, potom jste ji právě našli. Jednoduše osmažte zeleninu s rýží a sojovou omáčkou a máte skvělé jídlo z jedné pánve.
Postup
Přiveďte k varu 2 litry vody, přidejte rýži, jemně promíchejte a vařte 10 minut na vysokém ohni. Přebytečnou tekutinu sceďte a rýži nechte vychladnout. Během chladnutí ji občas promíchejte vidličkou, aby se neslepila.
Ve velkém woku rozehřejte 50 ml oleje, rozklepněte do něj 2 vejce a rychle míchejte.
Přidejte polovinu nakrájené cibule, 1 lžíci nastrouhaného zázvoru, 1 lžičku pepře a opékejte 2–3 minuty.
Přidejte polovinu mražené zeleninové směsi a smažte dalších 5 minut za stálého míchání.
Vhoďte polovinu vychladlé rýže a jemně míchejte (nebo prohazujte) dalších 5 minut, až se rýže prohřeje.
Zakápněte 1/2 lžíce tmavé sójové omáčky a jemně promíchejte, a v případě potřeby dosolte nebo ještě dochuťte sójovou omáčkou a pepřem.
Opláchněte wok a postup opakujte s druhou polovinou surovin.
Zdroj: Olive Magazine