Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažená rýže s vejci
ZDROJ: Olive Magazine
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 100
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3416 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 426 g
Tuky 150 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud hledáte rychlou, levnou a lahodnou večeři, potom jste ji právě našli. Jednoduše osmažte zeleninu s rýží a sojovou omáčkou a máte skvělé jídlo z jedné pánve. 

Suroviny

rýže 500 g
rostlinný olej 100 ml
vejce 4 ks
zázvor (čerstvý) 2 PL
nastrouhaný
pepř 2 ČL
čerstvě mletý
mražená zelenina 250 g
např. směs hrášku, zelených fazolek, kukuřice, mrkve
sójová omáčka tmavá 1 PL
+ navíc na dochucení
sůl
podle chuti

Postup

1

Přiveďte k varu 2 litry vody, přidejte rýži, jemně promíchejte a vařte 10 minut na vysokém ohni. Přebytečnou tekutinu sceďte a rýži nechte vychladnout. Během chladnutí ji občas promíchejte vidličkou, aby se neslepila.

2

Ve velkém woku rozehřejte 50 ml oleje, rozklepněte do něj 2 vejce a rychle míchejte.

3

Přidejte polovinu nakrájené cibule, 1 lžíci nastrouhaného zázvoru, 1 lžičku pepře a opékejte 2–3 minuty.

4

Přidejte polovinu mražené zeleninové směsi a smažte dalších 5 minut za stálého míchání.

5

Vhoďte polovinu vychladlé rýže a jemně míchejte (nebo prohazujte) dalších 5 minut, až se rýže prohřeje.

6

Zakápněte 1/2 lžíce tmavé sójové omáčky a jemně promíchejte, a v případě potřeby dosolte nebo ještě dochuťte sójovou omáčkou a pepřem.

7

Opláchněte wok a postup opakujte s druhou polovinou surovin.

Zdroj: Olive Magazine

 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín