Experimentujte s exotickými pokrmy, které připravíte ze snadno dostupných potravin! Stojí to za to! Důkazem je tento recept na smaženou rýži s kimchi. Pikantní chuť, rychlá příprava a minimum surovin – ideální konstelace pro večeři po náročném dni.
Suroviny
Postup
Zelené konce jarních cibulek nakrájejte podélně na 2,5cm kousky a pár hrstí jich uschovejte na ozdobení. Zbytek cibulek nakrájejte nadrobno.
Na středním až prudkém ohni rozehřejte pánev wok nebo velkou hlubokou pánev. Vlijte do ní 2 lžíce oleje a pánev naklánějte, aby se rozlil po celém dně. Vlijte vejce a asi půl minuty je za stálého míchání opékejte, aby ztuhla, ale zůstala vláčná. Přeneste je na talíř.
Do pánve vlijte zbývající olej a rozehřejte ho. Vsypte rýži a opékejte ji tak, aby zespodu byla křupavá, a pak ji teprve promíchejte – trvá to zhruba 4 minuty. Nebo pokračujte tak dlouho, dokud nebude rýže prohřátá.
Vsypte mrkev a za stálého obracení opékejte 2–3 minuty, aby začala měknout. Vmíchejte kimči a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Za stálého obracení opékejte 2 minuty, aby se vše prohřálo.
Vmíchejte sójovou omáčku a sezamový olej, pak přidejte ještě vejce a osolte. Znovu zamíchejte. Podávejte ozdobené sezamovým semínkem a odloženými jarními cibulkami, doplněné omáčkou sriracha.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé rodinné recepty, které zvládnete ve dvou až třech krocích(29 receptů )
- Pickles, kimči: Recepty na rychle kvašené dobroty pro silnou imunitu(21 receptů )
- Skvělé rýžové recepty, které neprovětrají peněženku: Dejte si ji po čínsku, indicku nebo česku(31 receptů )
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů )
- Basmati, koshihikari nebo jasmínová? Připravte si večeři z orientální rýže(29 receptů )
- Zapojte do hry kimči a nastartujte imunitu(12 receptů )
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů )