0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažená rýže s kimči

Smažená rýže s kimči
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažená rýže s kimči

4.5/5 Počet hodnocení: 34
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3673 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 389 g
Tuky 167 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Experimentujte s exotickými pokrmy, které připravíte ze snadno dostupných potravin! Stojí to za to!

Suroviny

jarní cibulka 8 ks
řepkový olej 100 ml
nebo slunečnicový
vejce 4 ks
mírně prošlehaná
rýže dlouhozrnná 400 g
uvařená
mrkev 3 ks
na 5 mm kostičky
kimči 400 g
sójová omáčka 60 ml
sezamový olej 2 ČL
sůl
sezamová semínka 1,5 ČL
černá
sriracha
k podávání

Postup

1
Zelené konce jarních cibulek nakrájejte podélně na 2,5 cm kousky a pár hrstí jich uschovejte na ozdobení. Zbytek cibulek nakrájejte nadrobno.
2
Na středním až prudkém ohni rozehřejte pánev wok nebo velkou hlubokou pánev. Vlijte do ní 2 lžíce oleje a pánev naklánějte, aby se rozlil po celém dně. Vlijte vejce a asi půl minuty je za stálého míchání opékejte, aby ztuhla, ale zůstala vláčná. Přeneste je na talíř.
3
Do pánve vlijte zbývající olej a rozehřejte ho. Vsypte rýži a opékejte ji tak, aby zespodu byla křupavá, a pak ji teprve promíchejte – trvá to zhruba 4 minuty. Nebo pokračujte tak dlouho, dokud nebude rýže prohřátá.
4
Vsypte mrkev a za stálého obracení opékejte 2–3 minuty, aby začala měknout. Vmíchejte kimči a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Za stálého obracení opékejte 2 minuty, aby se vše prohřálo.
5
Vmíchejte sójovou omáčku a sezamový olej, pak přidejte ještě vejce a osolte. Znovu zamíchejte. Podávejte ozdobené sezamovým semínkem a odloženými jarními cibulkami, doplněné omáčkou sriracha.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč