Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažená rýže s kimči
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 43
Do 30 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3673 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 389 g
Tuky 167 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Experimentujte s exotickými pokrmy, které připravíte ze snadno dostupných potravin! Stojí to za to! Důkazem je tento recept na smaženou rýži s kimchi. Pikantní chuť, rychlá příprava a minimum surovin – ideální konstelace pro večeři po náročném dni.

Související recepty

Suroviny

jarní cibulka 8 ks
řepkový olej 100 ml
nebo slunečnicový
vejce 4 ks
mírně prošlehaná
rýže dlouhozrnná 400 g
uvařená
mrkev 3 ks
na 5mm kostičky
kimči 400 g
okapané a nakrájené nahrubo
sójová omáčka 60 ml
sezamový olej 2 ČL
sůl
sezamová semínka 1,5 ČL
černá nebo bílá, opražená
sriracha
k podávání

Postup

1

Zelené konce jarních cibulek nakrájejte podélně na 2,5cm kousky a pár hrstí jich uschovejte na ozdobení. Zbytek cibulek nakrájejte nadrobno.

2

Na středním až prudkém ohni rozehřejte pánev wok nebo velkou hlubokou pánev. Vlijte do ní 2 lžíce oleje a pánev naklánějte, aby se rozlil po celém dně. Vlijte vejce a asi půl minuty je za stálého míchání opékejte, aby ztuhla, ale zůstala vláčná. Přeneste je na talíř.

3

Do pánve vlijte zbývající olej a rozehřejte ho. Vsypte rýži a opékejte ji tak, aby zespodu byla křupavá, a pak ji teprve promíchejte – trvá to zhruba 4 minuty. Nebo pokračujte tak dlouho, dokud nebude rýže prohřátá.

4

Vsypte mrkev a za stálého obracení opékejte 2–3 minuty, aby začala měknout. Vmíchejte kimči a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Za stálého obracení opékejte 2 minuty, aby se vše prohřálo.

5

Vmíchejte sójovou omáčku a sezamový olej, pak přidejte ještě vejce a osolte. Znovu zamíchejte. Podávejte ozdobené sezamovým semínkem a odloženými jarními cibulkami, doplněné omáčkou sriracha.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...