Smažená rýže s kimči

Smažená rýže s kimči

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3593 kcal
Bílkoviny 108 g
Cukr 389 g
Tuky 160 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Experimentujte s exotickými potravinami

Suroviny

jarní cibulka 8 ks
řepkový olej 100 ml
lze nahradit slunečnicovým olejem
vejce 4 ks
mírně prošlehaná
rýže dlouhozrnná 400 g
uvařené podle návodu a zcela vychladlá
mrkev 3 ks
nakrájené na 5 mm kostičky
kimči 400 g
okapané, nahrubo
sójová omáčka 60 ml
sezamový olej 2 ČL
sůl
1.5 ČL
černé sezamové semínka lze nahradit bílými, opražené
omáčka sriracha k podávání

1 Zelené konce jarních cibulek nakrájejte podélně na 2,5 cm kousky a pár hrstí jich uschovejte na ozdobení. Zbytek cibulek nakrájejte nadrobno.

2 Na středním až prudkém ohni rozehřejte pánev wok nebo velkou hlubokou pánev. Vlijte do ní 2 lžíce oleje a pánev naklánějte, aby se rozlil po celém dně. Vlijte vejce a asi půl minuty je za stálého míchání opékejte, aby ztuhla, ale zůstala vláčná. Přeneste je na talíř.

3 Do pánve vlijte zbývající olej a rozehřejte ho. Vsypte rýži a opékejte ji tak, aby zespodu byla křupavá, a pak ji teprve promíchejte – trvá to zhruba 4 minuty. Nebo pokračujte tak dlouho, dokud nebude rýže prohřátá. Vsypte mrkev a za stálého obracení opékejte 2–3 minuty, aby začala měknout. Vmíchejte kimči a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Za stálého obracení opékejte 2 minuty, aby se vše prohřálo.

4 Vmíchejte sójovou omáčku a sezamový olej, pak přidejte ještě vejce a osolte. Znovu zamíchejte. Podávejte ozdobené sezamovým semínkem a odloženými jarními cibulkami, doplněné omáčkou sriracha.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit