0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažená rýže s kimči

Smažená rýže s kimči

4.5 / 5. Počet hodnocení: 26
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3673 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 389 g
Tuky 167 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Experimentujte s exotickými pokrmy, které připravíte ze snadno dostupných potravin! Stojí to za to!

Suroviny

jarní cibulka 8 ks
řepkový olej 100 ml
nebo slunečnicový
vejce 4 ks
mírně prošlehaná
rýže dlouhozrnná 400 g
uvařená
mrkev 3 ks
nakrájené na 5 mm kostičky
kimči 400 g
sójová omáčka 60 ml
sezamový olej 2 ČL
sůl
sezamová semínka 1.5 ČL
černá
sriracha
k podávání

Postup

1
Zelené konce jarních cibulek nakrájejte podélně na 2,5 cm kousky a pár hrstí jich uschovejte na ozdobení. Zbytek cibulek nakrájejte nadrobno.
2
Na středním až prudkém ohni rozehřejte pánev wok nebo velkou hlubokou pánev. Vlijte do ní 2 lžíce oleje a pánev naklánějte, aby se rozlil po celém dně. Vlijte vejce a asi půl minuty je za stálého míchání opékejte, aby ztuhla, ale zůstala vláčná. Přeneste je na talíř.
3
Do pánve vlijte zbývající olej a rozehřejte ho. Vsypte rýži a opékejte ji tak, aby zespodu byla křupavá, a pak ji teprve promíchejte – trvá to zhruba 4 minuty. Nebo pokračujte tak dlouho, dokud nebude rýže prohřátá.
4
Vsypte mrkev a za stálého obracení opékejte 2–3 minuty, aby začala měknout. Vmíchejte kimči a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Za stálého obracení opékejte 2 minuty, aby se vše prohřálo.
5
Vmíchejte sójovou omáčku a sezamový olej, pak přidejte ještě vejce a osolte. Znovu zamíchejte. Podávejte ozdobené sezamovým semínkem a odloženými jarními cibulkami, doplněné omáčkou sriracha.

Související články

Jak na to: dokonalá rýže
  • Tipy a triky

Jak na to: dokonalá rýže

Vařená nebo dušená rýže je báječnou přílohou, která snadno vstřebá bohatou omáčku klasiky, jako jsou roštěná nebo játra na cibulce. Poradíme vám jak na ni. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit