Smažená rýže natural s kokosovou omáčkou

Smažená rýže natural s kokosovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3340 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 554 g
Tuky 97 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plus pro vás: Rýže natural se zázvorem pročistí vaše tělo. Kokos vám zase dodá dostatek železa. Přidáte-li opečené tofu, obohatíte pokrm ještě více.

Suroviny

sezamový olej 3 PL
bio, lisovaný
zázvor (čerstvý)
čerstvý, nakrájený nadrobno
kmín drcený např. Sonnentor
chilli paprička
nebo chilli pasta
kokosové mléko 400 ml
bio, např. Rapunzel
citronová štáva
sůl mořská
na dochucení
kešú 100 g
propláchnuté
rýže 600 g
bio, natural
cibule 1 ks
bio, nakrájené na půlměsíce
pórek 1 ks
bio, nakrájený na šikmé plátky
mrkev 2 ks
bio, nakrájené na tenké nudličky
sůl
na dochucení
jarní cibulka
na dochucení

Rozpalte lžíci oleje v pánvi a necelou minutu na něm opékejte zázvor, kmín, chilli. Přilijte kokosové mléko a osolte. Nechte chvilku provařit. Dochuťtte citronovou šťávou. (Mléko bývá dost husté, ale pokud chcete, můžete omáčku zahustit kukuřičným škrobem.)

Mezitím si v pánvi nasucho opražte ořechy kešu. Ve woku rozehřejte zbývající dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibuli, bílou část pórku, mrkev a podle chuti osolte. Když je zelenina téměř měkká, přimíchejte rýži a zelené části pórku. Prohřejte společně tak, aby pórek změkl, ale zůstal přitom svěže zelený. Podávejte s kokosovou omáčkou, posypte opraženými ořechy kešu a jarní cibulkou.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit