Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažená rýže natural s kokosovou omáčkou

Smažená rýže natural s kokosovou omáčkou

3.7/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3340 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 554 g
Tuky 97 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plus pro vás: Rýže natural se zázvorem pročistí vaše tělo. Kokos vám zase dodá dostatek železa. Přidáte-li opečené tofu, obohatíte pokrm ještě více.

Suroviny

sezamový olej 3 PL
bio, lisovaný
zázvor (čerstvý)
čerstvý, nakrájený nadrobno
kmín drcený např. Sonnentor
nebo chilli pasta
bio, např. Rapunzel
sůl mořská
na dochucení
kešú 100 g
propláchnuté
rýže 600 g
bio, natural
bio, nakrájené na půlměsíce
pórek 1 ks
bio, nakrájený na šikmé plátky
mrkev 2 ks
bio, nakrájené na tenké nudličky
sůl
na dochucení
jarní cibulka
na dochucení

Postup

1

Rozpalte lžíci oleje v pánvi a necelou minutu na něm opékejte zázvor, kmín, chilli. Přilijte kokosové mléko a osolte. Nechte chvilku provařit. Dochuťtte citronovou šťávou. (Mléko bývá dost husté, ale pokud chcete, můžete omáčku zahustit kukuřičným škrobem.)

Mezitím si v pánvi nasucho opražte ořechy kešu. Ve woku rozehřejte zbývající dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibuli, bílou část pórku, mrkev a podle chuti osolte. Když je zelenina téměř měkká, přimíchejte rýži a zelené části pórku. Prohřejte společně tak, aby pórek změkl, ale zůstal přitom svěže zelený. Podávejte s kokosovou omáčkou, posypte opraženými ořechy kešu a jarní cibulkou.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...