0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažená rýže natural s kokosovou omáčkou

Smažená rýže natural s kokosovou omáčkou

3.2 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3340 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 554 g
Tuky 97 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plus pro vás: Rýže natural se zázvorem pročistí vaše tělo. Kokos vám zase dodá dostatek železa. Přidáte-li opečené tofu, obohatíte pokrm ještě více.

Suroviny

sezamový olej 3 PL
bio, lisovaný
zázvor (čerstvý)
čerstvý, nakrájený nadrobno
kmín drcený např. Sonnentor
chilli paprička
nebo chilli pasta
kokosové mléko 400 ml
bio, např. Rapunzel
citronová štáva
sůl mořská
na dochucení
kešú 100 g
propláchnuté
rýže 600 g
bio, natural
cibule 1 ks
bio, nakrájené na půlměsíce
pórek 1 ks
bio, nakrájený na šikmé plátky
mrkev 2 ks
bio, nakrájené na tenké nudličky
sůl
na dochucení
jarní cibulka
na dochucení

Rozpalte lžíci oleje v pánvi a necelou minutu na něm opékejte zázvor, kmín, chilli. Přilijte kokosové mléko a osolte. Nechte chvilku provařit. Dochuťtte citronovou šťávou. (Mléko bývá dost husté, ale pokud chcete, můžete omáčku zahustit kukuřičným škrobem.)

Mezitím si v pánvi nasucho opražte ořechy kešu. Ve woku rozehřejte zbývající dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibuli, bílou část pórku, mrkev a podle chuti osolte. Když je zelenina téměř měkká, přimíchejte rýži a zelené části pórku. Prohřejte společně tak, aby pórek změkl, ale zůstal přitom svěže zelený. Podávejte s kokosovou omáčkou, posypte opraženými ořechy kešu a jarní cibulkou.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit