Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čínská smažená rýže
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4066 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 329 g
Tuky 222 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavou jasmínovou rýži osmahněte s fazolkami a hráškem, podávejte s omeletami a klobáskami.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
vejce 4 ks
osolená, lehce prošlehaná vidličkou
sezamový olej 1 ČL
čínské, nasekané
rýže vařená 4 hrnky
jasmínová
fazolky zelené 200 g
zelené, přepůlené, spařené
hrášek 250 g
mražený
jarní cibulka 4 ks
nasekaná

Postup

1

Lžíci oleje rozpalte ve woku, přidejte vajíčka a krouživým pohybem je rozlijte po pánvi, smažte jednu minutu, pak omelety vyklopte na kuchyňské prkénko, srolujte je a nakrájejte na plátky.

2

Pak do woku dejte druhou lžíci oleje, přilijte sezamový olej, přihoďte klobásky a opékejte je jednu minutu. Přisypte rýži a opékejte dvě až tři minuty, pak přihoďte fazolky a hrášek a dopřejte jim další dvě až tři minuty nebo dokud hrášek nezměkne. Servírujte posypané jarní cibulkou, spolu s pokrájenou omeletou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...