0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čínská smažená rýže

Čínská smažená rýže

4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5546 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 697 g
Tuky 222 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavou jasmínovou rýži osmahněte s fazolkami a hráškem, podávejte s omeletami a klobáskami.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
vejce 4 ks
osolená, lehce prošlehaná vidličkou
sezamový olej 1 ČL
klobása 4 ks
čínské, nasekané
rýže 4 hrnky
jasmínová, vařená
fazolky zelené 200 g
zelené, přepůlené, spařené
hrášek 250 g
mražený
jarní cibulka 4 ks
nasekané

1 Lžíci oleje rozpalte ve woku, přidejte vajíčka a krouživým pohybem je rozlijte po pánvi, smažte jednu minutu, pak omelety vyklopte na kuchyňské prkénko, srolujte je a nakrájejte na plátky.

2 Pak do woku dejte druhou lžíci oleje, přilijte sezamový olej, přihoďte klobásky a opékejte je jednu minutu. Přisypte rýži a opékejte dvě až tři minuty, pak přihoďte fazolky a hrášek a dopřejte jim další dvě až tři minuty nebo dokud hrášek nezměkne. Servírujte posypané jarní cibulkou, spolu s pokrájenou omeletou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit