Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažený candát na salátu

Smažený candát na salátu

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1328 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 36 g
Tuky 70 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát stačí ochutit jen olejovo-octovým dresinkem. Na majonézu si ani nevzpomenete! 

Suroviny

candát 400 g
filety bez kůže
sůl a pepř
vejce 2 ks
koření 1 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 3 PL
salát 4 hrsti
míchaný listový salát
olej
na smažení

Postup

1

Rybí filet nakrájejte na hranolky a ty důkladně osolte. Z vajec, mouky a smetany vymíchejte těstíčko. Osolte ho a doplňte drceným či mletým kořením.

2

Na zálivku prošlehejte ocet, olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte ji se salátovými lístky a rozdělte na talíře.

3

V rozehřátém oleji usmažte kousky candáta namočené v těstíčku, nechte okapat na papírové utěrce a ještě teplé je položte na ochucený salát a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Radek Šubrt radí těstíčko ochutit třeba tymiánem, drceným kmínem, mletým zázvorem, muškátovým květem nebo kořením kari, sladkou paprikou či koriandrem. „Je důležité těstíčko okořenit výrazně, aby bylo i v kombinaci se studeným salátem chutné a voňavé,“ říká šéfkuchař.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín