Salát stačí ochutit jen olejovo-octovým dresinkem. Na majonézu si ani nevzpomenete!
Suroviny
1 Rybí filet nakrájejte na hranolky a ty důkladně osolte. Z vajec, mouky a smetany vymíchejte těstíčko. Osolte ho a doplňte drceným či mletým kořením.
2 Na zálivku prošlehejte ocet, olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte ji se salátovými lístky a rozdělte na talíře.
3 V rozehřátém oleji usmažte kousky candáta namočené v těstíčku, nechte okapat na papírové utěrce a ještě teplé je položte na ochucený salát a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Radek Šubrt radí těstíčko ochutit třeba tymiánem, drceným kmínem, mletým zázvorem, muškátovým květem nebo kořením kari, sladkou paprikou či koriandrem. „Je důležité těstíčko okořenit výrazně, aby bylo i v kombinaci se studeným salátem chutné a voňavé,“ říká šéfkuchař.