0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažený candát na salátu

Smažený candát na salátu

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1328 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 36 g
Tuky 70 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát stačí ochutit jen olejovo-octovým dresinkem. Na majonézu si ani nevzpomenete! 

Suroviny

candát 400 g
filety bez kůže
sůl a pepř
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 50 g
koření 1 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 3 PL
salát 4 hrsti
míchaný listový salát
olej
na smažení

1 Rybí filet nakrájejte na hranolky a ty důkladně osolte. Z vajec, mouky a smetany vymíchejte těstíčko. Osolte ho a doplňte drceným či mletým kořením.

2 Na zálivku prošlehejte ocet, olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte ji se salátovými lístky a rozdělte na talíře.

3 V rozehřátém oleji usmažte kousky candáta namočené v těstíčku, nechte okapat na papírové utěrce a ještě teplé je položte na ochucený salát a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Radek Šubrt radí těstíčko ochutit třeba tymiánem, drceným kmínem, mletým zázvorem, muškátovým květem nebo kořením kari, sladkou paprikou či koriandrem. „Je důležité těstíčko okořenit výrazně, aby bylo i v kombinaci se studeným salátem chutné a voňavé,“ říká šéfkuchař. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč