Smažený candát na salátu

Smažený candát na salátu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1328 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 36 g
Tuky 70 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát stačí ochutit jen olejovo-octovým dresinkem. Na majonézu si ani nevzpomenete! 

Související recepty

Suroviny

candát 400 g
filety bez kůže
sůl a pepř
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 50 g
smetana na vaření 50 ml
koření 1 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 3 PL
salát 4 hrsti
míchaný listový salát
olej
na smažení

1 Rybí filet nakrájejte na hranolky a ty důkladně osolte. Z vajec, mouky a smetany vymíchejte těstíčko. Osolte ho a doplňte drceným či mletým kořením.

2 Na zálivku prošlehejte ocet, olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte ji se salátovými lístky a rozdělte na talíře.

3 V rozehřátém oleji usmažte kousky candáta namočené v těstíčku, nechte okapat na papírové utěrce a ještě teplé je položte na ochucený salát a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Radek Šubrt radí těstíčko ochutit třeba tymiánem, drceným kmínem, mletým zázvorem, muškátovým květem nebo kořením kari, sladkou paprikou či koriandrem. „Je důležité těstíčko okořenit výrazně, aby bylo i v kombinaci se studeným salátem chutné a voňavé,“ říká šéfkuchař. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit