Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažený candát na salátu

Salát stačí ochutit jen olejovo-octovým dresinkem. Na majonézu si ani nevzpomenete! 

Vydání: 2015/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Smažení 0:08
Maso

Ingredience

    • 400g filetu z candáta, bez kůže
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 vejce
    • 50g hladké mouky
    • 50ml smetany na vaření
    • 1–2 lžičky směsi koření (viz Něco navíc)
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 4 velké hrsti míchaného listového salátu
    • olej na smažení

     

Příprava jídla

1 Rybí filet nakrájejte na hranolky a ty důkladně osolte. Z vajec, mouky a smetany vymíchejte těstíčko. Osolte ho a doplňte drceným či mletým kořením.

2 Na zálivku prošlehejte ocet, olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte ji se salátovými lístky a rozdělte na talíře.

3 V rozehřátém oleji usmažte kousky candáta namočené v těstíčku, nechte okapat na papírové utěrce a ještě teplé je položte na ochucený salát a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Radek Šubrt radí těstíčko ochutit třeba tymiánem, drceným kmínem, mletým zázvorem, muškátovým květem nebo kořením kari, sladkou paprikou či koriandrem. „Je důležité těstíčko okořenit výrazně, aby bylo i v kombinaci se studeným salátem chutné a voňavé,“ říká šéfkuchař. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Candát na šalvěji

REKLAMA

Přidat komentář