Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s candátem

Candát je sladkovodní bělomasá ryba, která vyniká jemným masem a malým obsahem kostí. V obchodech je k dostání buď vcelku, nebo naporcovaná na filety. Nejčastější úprava ryby je na másle nebo vcelku na grilu, případně v troubě. Candáta si můžete připravit také v solné krustě.

...

 

  • Pokud smažíte filet candáta, vždy platí, že se nejdříve připravuje kůží dolů, aby byla křupavá. Trvá to přibližně 4 minuty. Teprve poté, pokud je třeba, maso ještě na minutu opečte z druhé strany.

  • Podobně jako u ostatních ryb není třeba candáta příliš kořenit. Postačí sůl, čerstvé bylinky a plátek citronu. Další možností je připravit si jednu ze základních omáček, jako stvořených pro nepříliš výrazné rybí maso.

  • V posledních letech se candát, podobně jako losos, začíná objevovat i na štědrovečerní tabuli. Především u těch, kteří klasického smaženého kaprabramborovým salátem v oblibě příliš nemají.


Celý popis