Delikátní orinální dezert v podobě jahodových špízů potěší vaše smysly nejen na grilovací party.
Suroviny
mascarpone
180
g
moučkový cukr
2
PL
pomerančová kůra
2
ČL
strouhaná
hnědý cukr
100
g
balzamikový ocet
85
ml
jahody
32
ks
olivový olej
na zakapání
Postup
1
Smíchejte 180 g mascarpone, 2 lžíce cukru moučka a 2 lžičky strouhané kůry z pomeranče (bio či jiného chemicky neošetřeného). 100 g přírodního cukru, 85 ml balzamikového octa a 2 lžíce vody (můžete přidat trochu pomerančové kůry) zahřejte na nízkém plameni a vařte 2 minuty. Dejte zchladnout.
2
32 jahod, omytých, bez stopky, napíchejte na osm špejlí. Potřete octem. Pokapejte olivovým olejem.
3
Opékejte minutu dvě, doměkka. Jezte se zbylým octem a mascarpone.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Steakové menu z grilu(5 receptů )