Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špíz jahodový balzám
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2453 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 350 g
Tuky 72 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátní orinální dezert v podobě jahodových špízů potěší vaše smysly nejen na grilovací party.

Související recepty

Suroviny

strouhaná
hnědý cukr 100 g
balzamikový ocet 85 ml
jahody 32 ks
olivový olej
na zakapání

Postup

1

Smíchejte 180 g mascarpone, 2 lžíce cukru moučka a 2 lžičky strouhané kůry z pomeranče (bio či jiného chemicky neošetřeného). 100 g přírodního cukru, 85 ml balzamikového octa a 2 lžíce vody (můžete přidat trochu pomerančové kůry) zahřejte na nízkém plameni a vařte 2 minuty. Dejte zchladnout.

2

32 jahod, omytých, bez stopky, napíchejte na osm špejlí. Potřete octem. Pokapejte olivovým olejem.

 
3

Opékejte minutu dvě, doměkka. Jezte se zbylým octem a mascarpone.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Hladinka, šnyt nebo mlíko? Američané se učí pít pivo jako Češi
  • Zajímavosti

Hladinka, šnyt nebo mlíko? Američané se učí pít pivo jako Češi

Místo zlatavého ležáku sklenice pěny – Američani šílí po českém mlíku! Zatímco dříve by hosté za oceánem takový „špatně natočený“ půllitr okamžitě vraceli na výčep, dnes se z něj stal vyhledávaný zážitek. Jak si tradiční české čepování piva...