0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodové tiramisu bez vajec
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 19629 kcal
Bílkoviny 899 g
Sacharidy 2748 g
Tuky 493 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert má velkou letní výhodu – nepřipravuje se v troubě, ale v mrazáku. Jeho základem je dobrý jemný tvaroh, smetana a křupavé piškoty, které by měly nasáknout likérem, ale neměly by se úplně rozmočit. Želatina dezert zpevní – a jahody z něj vytvoří aromatickou bombu.

Suroviny

krupicový cukr 200 g
lze nahradit moučkovým
nebo tučný tvaroh
vanilkový cukr 1 bal
jahody 300 g
na plátky
2 PL na zakapání jahod, 5 PL na zakapání piškotů
piškoty 32 ks
cukrářské
želatina 4 plátky

Postup

1

Jahody a piškoty zakapejte griotkou.

2

Smetanu ušlehejte s 20 g cukru a vanilinovým cukrem. Zbylý cukr, vanilinový cukr a tvaroh nebo mascarpone utřete, aby se směs spojila.

3

Do kastrůlku natočte studenou vodu a na pět minut do ní vložte želatinu, aby změkla. Pak ji trochu zahřejte a míchejte, až se rozpustí. Nechte trochu vychladnout.

4

Do smetany vmíchejte plátky nebo kousky jahod a želatinu. Spojte s tvarohovým krémem.

5

Formu vyložte potravinovou fólií tak, abyste jí mohli tiramisu překrýt, než ho dáte chladit. Na dno formy rozložte tenké plátky jahod, na ty dejte část tvarohového krému a na něj piškoty. Pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny suroviny.

6

Přetáhněte fólií a nechte dezert vychladit a zpevnit, nejlépe přes noc.

Tip Apetitu:
✔ Tiramisu se dobře chladí v podlouhlé kovové formě na biskupský chlebíček. Úplně ale postačí i hranatá plastová nádoba.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

prosím kde kupujete plátkovou želatinu?

Anonym

v každém supermarketu

Anonym

Recept se nachází v č. 7/04, str.42

Anonym

Tiramisu se vychladí i vlednici, do mrazáku je ho dávat zbytečné. Jinak vynikající recept, místo brandy jsem použila maraschino a kombinovala tvaroh napůl s mascarpone.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...