Tenhle dezert má velkou letní výhodu – nepřipravuje se v troubě, ale v mrazáku. Jeho základem je dobrý jemný tvaroh, smetana a křupavé piškoty, které by měly nasáknout likérem, ale neměly by se úplně rozmočit. Želatina dezert zpevní – a jahody z něj vytvoří aromatickou bombu.
Suroviny
Postup
Jahody a piškoty zakapejte griotkou.
Smetanu ušlehejte s 20 g cukru a vanilinovým cukrem. Zbylý cukr, vanilinový cukr a tvaroh nebo mascarpone utřete, aby se směs spojila.
Do kastrůlku natočte studenou vodu a na pět minut do ní vložte želatinu, aby změkla. Pak ji trochu zahřejte a míchejte, až se rozpustí. Nechte trochu vychladnout.
Do smetany vmíchejte plátky nebo kousky jahod a želatinu. Spojte s tvarohovým krémem.
Formu vyložte potravinovou fólií tak, abyste jí mohli tiramisu překrýt, než ho dáte chladit. Na dno formy rozložte tenké plátky jahod, na ty dejte část tvarohového krému a na něj piškoty. Pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny suroviny.
Přetáhněte fólií a nechte dezert vychladit a zpevnit, nejlépe přes noc.
Tip Apetitu:
✔ Tiramisu se dobře chladí v podlouhlé kovové formě na biskupský chlebíček. Úplně ale postačí i hranatá plastová nádoba.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vyzkoušejte tiramisu na 16 způsobů (16 receptů)
Komentáře
Anonym
17.05.2007 11:48
želatina
Anonym
24.05.2007 15:22
kde
Anonym
29.08.2007 15:19
Apetit 7/04
Anonym
15.06.2008 11:47
Výborné