Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodové tiramisu bez vajec
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 19629 kcal
Bílkoviny 899 g
Sacharidy 2748 g
Tuky 493 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert má velkou letní výhodu – nepřipravuje se v troubě, ale v mrazáku. Jeho základem je dobrý jemný tvaroh, smetana a křupavé piškoty, které by měly nasáknout likérem, ale neměly by se úplně rozmočit. Želatina dezert zpevní – a jahody z něj vytvoří aromatickou bombu.

Suroviny

lze nahradit moučkovým
nebo tučný tvaroh
jahody 300 g
na plátky
2 PL na zakapání jahod, 5 PL na zakapání piškotů
cukrářské
želatina 4 plátky

Postup

1

Jahody a piškoty zakapejte griotkou.

2

Smetanu ušlehejte s 20 g cukru a vanilinovým cukrem. Zbylý cukr, vanilinový cukr a tvaroh nebo mascarpone utřete, aby se směs spojila.

3

Do kastrůlku natočte studenou vodu a na pět minut do ní vložte želatinu, aby změkla. Pak ji trochu zahřejte a míchejte, až se rozpustí. Nechte trochu vychladnout.

4

Do smetany vmíchejte plátky nebo kousky jahod a želatinu. Spojte s tvarohovým krémem.

5

Formu vyložte potravinovou fólií tak, abyste jí mohli tiramisu překrýt, než ho dáte chladit. Na dno formy rozložte tenké plátky jahod, na ty dejte část tvarohového krému a na něj piškoty. Pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny suroviny.

6

Přetáhněte fólií a nechte dezert vychladit a zpevnit, nejlépe přes noc.

Tip Apetitu:
✔ Tiramisu se dobře chladí v podlouhlé kovové formě na biskupský chlebíček. Úplně ale postačí i hranatá plastová nádoba.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

15.06.2008 11:47
Tiramisu se vychladí i vlednici, do mrazáku je ho dávat zbytečné. Jinak vynikající recept, místo brandy jsem použila maraschino a kombinovala tvaroh napůl s mascarpone.
29.08.2007 15:19
Recept se nachází v č. 7/04, str.42
17.05.2007 11:48
prosím kde kupujete plátkovou želatinu?
24.05.2007 15:22
v každém supermarketu

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč