0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Piškoty se zmrzlinou a jahodami

jahodovy pohar
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Piškoty se zmrzlinou a jahodami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1417 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 247 g
Tuky 27 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu zmrzlinový pohár, tak trochu tiramisu. Efektní, a přitom rychlá tečka za slavnostní letní večeří.

Suroviny

jahody 500 g
moučkový cukr 3 PL
savoiardi (cukrářské piškoty) 8 ks
lze nahradit plátky (odřezky) piškotového těsta
jahodový džem 2 PL
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
vanilková omáčka 500 g
vanilkový krém
vanilková zmrzlina 6 PL

Postup

1

Jahody s cukrem rozmixujte.

2

Čtyři plátky piškotu namažte džemem a přiklopte je těmi zbylými. Vzniklé sendviče nakrájejte na kostičky a ty rozdělte do čtyř až šesti malých sklenic. Pokapejte pomerančovou šťávou.

3

Piškot polijte krémem a navrch nakapejte jahodové pyré. Uložte dezert do chladu a před podáváním přidejte do každé skleničky lžíci zmrzliny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit