Tak trochu zmrzlinový pohár, tak trochu tiramisu. Efektní, a přitom rychlá tečka za slavnostní letní večeří.
Suroviny
jahody
500
g
moučkový cukr
3
PL
lze nahradit plátky (odřezky) piškotového těsta
jahodový džem
2
PL
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
vanilková omáčka
500
g
vanilkový krém
vanilková zmrzlina
6
PL
Postup
1
Jahody s cukrem rozmixujte.
2
Čtyři plátky piškotu namažte džemem a přiklopte je těmi zbylými. Vzniklé sendviče nakrájejte na kostičky a ty rozdělte do čtyř až šesti malých sklenic. Pokapejte pomerančovou šťávou.
3
Piškot polijte krémem a navrch nakapejte jahodové pyré. Uložte dezert do chladu a před podáváním přidejte do každé skleničky lžíci zmrzliny.
Komentáře