0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Piškoty se zmrzlinou a jahodami

jahodovy pohar
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Piškoty se zmrzlinou a jahodami

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1417 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 247 g
Tuky 27 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu zmrzlinový pohár, tak trochu tiramisu. Efektní, a přitom rychlá tečka za slavnostní letní večeří.

Suroviny

jahody 500 g
moučkový cukr 3 PL
savoiardi (cukrářské piškoty) 8 ks
lze nahradit plátky (odřezky) piškotového těsta
jahodový džem 2 PL
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
vanilková omáčka 500 g
vanilkový krém
vanilková zmrzlina 6 PL

Postup

1

Jahody s cukrem rozmixujte.

2

Čtyři plátky piškotu namažte džemem a přiklopte je těmi zbylými. Vzniklé sendviče nakrájejte na kostičky a ty rozdělte do čtyř až šesti malých sklenic. Pokapejte pomerančovou šťávou.

3

Piškot polijte krémem a navrch nakapejte jahodové pyré. Uložte dezert do chladu a před podáváním přidejte do každé skleničky lžíci zmrzliny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.24

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč