Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Piškoty se zmrzlinou a jahodami
jahodovy pohar
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Piškoty se zmrzlinou a jahodami

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1417 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 247 g
Tuky 27 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu zmrzlinový pohár, tak trochu tiramisu. Efektní, a přitom rychlá tečka za slavnostní letní večeří.

Suroviny

jahody 500 g
lze nahradit plátky (odřezky) piškotového těsta
jahodový džem 2 PL
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
vanilková omáčka 500 g
vanilkový krém
vanilková zmrzlina 6 PL

Postup

1

Jahody s cukrem rozmixujte.

2

Čtyři plátky piškotu namažte džemem a přiklopte je těmi zbylými. Vzniklé sendviče nakrájejte na kostičky a ty rozdělte do čtyř až šesti malých sklenic. Pokapejte pomerančovou šťávou.

3

Piškot polijte krémem a navrch nakapejte jahodové pyré. Uložte dezert do chladu a před podáváním přidejte do každé skleničky lžíci zmrzliny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 14:43
Recept se nachází v č.6/05, str.24

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...