Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Gratinovaný tvaroh s jahodami

Gratinovaný tvaroh s jahodami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1507 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 139 g
Tuky 77 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo obligátní nedělní bábovky podávejte tentokrát něco lehčího. Uvidíte, že vás jahody zapečené s tvarohem po masovém chodu příjemně osvěží.

Suroviny

mléko 200 ml
vanilkový lusk 0.5 ks
moučkový cukr 70 g
sůl špetka
škrob 2 ČL
vejce 2 ks
oddělené žloutky od bílků
tvaroh 200 g
polotučný
smetana 0.13 l
jahody 300 g
podélně rozpůlené
moučkový cukr
k posypání
mandle
plátky, pražené, na ozdobu

1. V rendlíku přiveďte k varu mléko (dvě lžíce nechte zvlášť v misce) s vanilkovým luskem a polovinou cukru.

2. V misce s mlékem rozmíchejte škrobovou moučku a touto směsí zahustěte vařící mléko. Za stálého míchání nechte dvě minuty povařit. Vanilku vyjměte, rendlík odstavte, nechte trochu zchladnout a metlou postupně vmíchejte žloutky a tvaroh.

3. Smetanu ušlehejte v čisté misce.

4. Z bílků se zbytkem cukru ušlehejte v jiné misce tuhý sníh a se smetanou jej opatrně přimíchejte do tvarohu.

5. Jahody rozložte do šesti mističek z ohnivzdorného skla, přelijte tvarohovým krémem a v grilu zapékejte asi 8–10 minut, až povrch lehce zhnědne. Posypejte cukrem a plátky mandlí.

Tip Apetitu:
Aby byl sníh opravdu tuhý, šlehejte nejprve samotné bílky, cukr přidejte až nakonec a znovu krátce vyšlehejte.
Chcete-li na dezertu vytvořit slabou zkaramelizovanou vrstvu, posypejte dezert na poslední minutu až dvě grilování troškou krupicového nebo vanilkového cukru.

 

 

Komentáře

Anonym

tak nevim,kdo mohl dát tomuhle receptu 168 palců, já jsem teda větší nesmysl ještě neviděla...tak jednak se to popisované množství v žádném případě nevejde do 6 mističek, já bych jich potřebovala min 2x tolik..zapékat 8-10 min...ještě po 15 min byl obsah úplně tekutý pod ugrilovanou krustičkou, takže jsme vypli gril a zapékali zhruba půl hodiny...no ani potom to nebyla žádna nadýchana kompaktní hmota...navíc se upekly jahody a pustily také šťávu...a klidně jsem místo čerstvých mohla dát jahodový kompot a vyšlo by to nastejno...takže když to shrnu:děsně moc práce při přípravě, našlehat sníh,šlehačku atd, drama při zapékání a výsledek, kterým se svým hostům opravdu nepochlubíte...my nakonec přibrali na pomoc dlouhé piškoty, kterými jsme tu kejdu nabírali:-))))))

Anonym

díky za "tip".Chtěla jsem se do toho pustit,ale po tomto příspěvku ani náhodou,protože jsou vaše připomínky zcela logické.Ale aspoň jsem se pěkně zasmála,při představě toho tyjátru.

Anonym

Nenechala jsem se odradit a zkusila jsem a výsledek byl vynikající! Přidala jsem raději ještě 2 lžičky škrobu. Jahody lze nahradit i zmrzlým lesním ovocem. I když se dole v misce utvoří troška šťávy z ovoce, ničemu to nevadí. Celá rodina dává palec!

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit