Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkový kompot s pomerančem
Švestkový kompot s pomerančem
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Švestkový kompot s pomerančem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Na 4–5 sklenic (750 ml)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5025 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 1032 g
Tuky 68 g
Vláknina 180 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není jednodušší způsob, jak ovoce uchovat, než ve formě kompotu. Stačí je odpeckovat, odstopkovat, případně pokrájet, napěchovat do sklenic, zalít sladkým sirupem a sterilovat. Přidat můžete i nejrůznější koření (skořici, badyán, vanilku...). My jsme švestkový kompot vylepšili pomerančem, skořicí, hřebíčky a badyánem. Už se těšíme na zimu!

Suroviny

Postup

1

V hrnci svařte litr vody s cukrem, skořicí, hřebíčkem a badyánem.
 

2

Švestky vypeckujte a pomeranč nakrájejte na plátky. Švestky napěchujte do sklenic tak, aby nezasahovaly do užšího hrdla sklenice a prokládejte je plátky pomeranče. Zalijte je horkým nálevem, hrdlo otřete dosucha a pevně uzavřete suchým víčkem. Sterilujte při 80°C asi 20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín