Není jednodušší způsob, jak ovoce uchovat, než ve formě kompotu. Stačí je odpeckovat, odstopkovat, případně pokrájet, napěchovat do sklenic, zalít sladkým sirupem a sterilovat. Přidat můžete i nejrůznější koření (skořici, badyán, vanilku...). My jsme švestkový kompot vylepšili pomerančem, skořicí, hřebíčky a badyánem. Už se těšíme na zimu!
Suroviny
Na 4–5 sklenic (750 ml)
Suroviny
Na 4–5 sklenic (750 ml)
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 5025 kcal
- Bílkoviny 24 g
- Sacharidy 1032 g
- Tuky 68 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/8
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,7/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2022/8
Na co se můžete těšit v srpnovém čísle Apetitu plném žhavých letních receptů? Připravili jsme pro vás rychlé prázdninové večeře, pětici osvěžujících receptů, které vás během vlny veder zaručeně ochladí, a dechberoucí zmrzlinové dezerty. A protože je sezona grilování v plném proudu, máme pro vás i jídla z grilu, která můžete jíst od rána do večera. Společně se také vypravíme na gurmánský výlet do Středomoří a od kuchaře Chateau Trnová, Jana Sommera, se krok za krokem naučíme upéct luxusní plněný králičí hřbet. Pokud si stejně jako my neumíte představit prázdniny bez rtů modrých od borůvek, potěší vás sladké borůvkové recepty. Barevnou letní úrodu zavaříme, naložíme, zamrazíme či usušíme na zimu. Srpnový Apetit je v prodeji od 14. 7. 2022. Apetit, napsáno s chutí.