Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
3,7 (6x)
22. 8. 2023
Švestkový kompot s pomerančem
Image Professionals
Švestkový kompot s pomerančem
Image Professionals


Velmi snadné
< 60 min
3,7 (6x)

Není jednodušší způsob, jak ovoce uchovat, než ve formě kompotu. Stačí je odpeckovat, odstopkovat, případně pokrájet, napěchovat do sklenic, zalít sladkým sirupem a sterilovat. Přidat můžete i nejrůznější koření (skořici, badyán, vanilku...). My jsme švestkový kompot vylepšili pomerančem, skořicí, hřebíčky a badyánem. Už se těšíme na zimu!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 4–5 sklenic (750 ml)

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 4–5 sklenic (750 ml)

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 5025 kcal
  • Bílkoviny 24 g
  • Sacharidy 1032 g
  • Tuky 68 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,7/5

Hodnocení receptu

3,7/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/8

Na co se můžete těšit v srpnovém čísle Apetitu plném žhavých letních receptů? Připravili jsme pro vás rychlé prázdninové večeře, pětici osvěžujících receptů, které vás během vlny veder zaručeně ochladí, a dechberoucí zmrzlinové dezerty. A protože je sezona grilování v plném proudu, máme pro vás i jídla z grilu, která můžete jíst od rána do večera. Společně se také vypravíme na gurmánský výlet do Středomoří a od kuchaře Chateau Trnová, Jana Sommera, se krok za krokem naučíme upéct luxusní plněný králičí hřbet. Pokud si stejně jako my neumíte představit prázdniny bez rtů modrých od borůvek, potěší vás sladké borůvkové recepty. Barevnou letní úrodu zavaříme, naložíme, zamrazíme či usušíme na zimu. Srpnový Apetit je v prodeji od 14. 7. 2022. Apetit, napsáno s chutí.