Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečno-hruškový kompot s bylinkami

Kompot po nedělním obědě? Ano! Taky jste se rázem přenesli do dětství?

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zavařenina

Ingredience

    • 2–3 červená jablka
    • 2 měkké, ale ještě pevné hrušky
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 1 proužek citronové kůry
    • 3 lžíce třtinového cukru
    • 1 svitek skořice
    • 4 hřebíčky
    • 4–5 snítek tymiánu (nejlépe citronového) + na ozdobení
    • 1 snítka rozmarýnu + na ozdobení 

Příprava jídla

1 Jablka i hrušky zbavte jádřince, podle potřeby (hrušky spíše vždycky) oloupejte a úhledně nakrájejte (třeba na osminky). Ihned je pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Dejte je do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přidejte citronovou kůru, cukr, skořici, hřebíček a bylinky a přiveďte k varu. Vařte asi 7–10 minut, ovoce by mělo zprůsvitnět a změknout, ale nesmí se ještě rozpadnout. Podávejte s trochou vyvařené šťávy – teplé i studené. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
V dobře uzavřené čisté nádobě vydrží kompot v chladu zhruba 3 dny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí vývar s domácími nudlemi a zeleninou

Vepřová terina s játry

Rajská omáčka s masem z vývaru

Králík na paprice

Ořechový dort s krémem z mascarpone s araratem

Přidat komentář