Jablečno-hruškový kompot s bylinkami

Jablečno-hruškový kompot s bylinkami

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2294 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 386 g
Tuky 71 g
Vláknina 139 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kompot po nedělním obědě? Ano! Taky jste se rázem přenesli do dětství?

Suroviny

jablko 3 ks
červená
hruška 2 ks
měkké, ale ještě pevné
citronová štáva 1 ČL
citronová kůra 1 proužek
třtinový cukr 3 PL
skořice 1 svitek
hřebíček 4 ks
tymián 5 snítek
nejlépe citronový + na ozdobení
rozmarýn 1 snítka
+ na ozdobení

1 Jablka i hrušky zbavte jádřince, podle potřeby (hrušky spíše vždycky) oloupejte a úhledně nakrájejte (třeba na osminky). Ihned je pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Dejte je do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přidejte citronovou kůru, cukr, skořici, hřebíček a bylinky a přiveďte k varu. Vařte asi 7–10 minut, ovoce by mělo zprůsvitnět a změknout, ale nesmí se ještě rozpadnout. Podávejte s trochou vyvařené šťávy – teplé i studené. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
V dobře uzavřené čisté nádobě vydrží kompot v chladu zhruba 3 dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit