0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečno-hruškový kompot s bylinkami

Jablečno-hruškový kompot s bylinkami

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2294 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 386 g
Tuky 71 g
Vláknina 139 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kompot po nedělním obědě? Ano! Taky jste se rázem přenesli do dětství?

Suroviny

červená
měkké, ale ještě pevné
citronová šťáva 1 ČL
citronová kůra 1 proužek
třtinový cukr 3 PL
skořice 1 svitek
hřebíček 4 ks
tymián 5 snítek
nejlépe citronový + na ozdobení
rozmarýn 1 snítka
+ na ozdobení

1 Jablka i hrušky zbavte jádřince, podle potřeby (hrušky spíše vždycky) oloupejte a úhledně nakrájejte (třeba na osminky). Ihned je pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Dejte je do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přidejte citronovou kůru, cukr, skořici, hřebíček a bylinky a přiveďte k varu. Vařte asi 7–10 minut, ovoce by mělo zprůsvitnět a změknout, ale nesmí se ještě rozpadnout. Podávejte s trochou vyvařené šťávy – teplé i studené. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
V dobře uzavřené čisté nádobě vydrží kompot v chladu zhruba 3 dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč