0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečno-hruškový kompot s bylinkami

Jablečno-hruškový kompot s bylinkami

4/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2294 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 386 g
Tuky 71 g
Vláknina 139 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kompot po nedělním obědě? Ano! Taky jste se rázem přenesli do dětství?

Suroviny

červená
měkké, ale ještě pevné
citronová šťáva 1 ČL
citronová kůra 1 proužek
třtinový cukr 3 PL
skořice 1 svitek
hřebíček 4 ks
tymián 5 snítek
nejlépe citronový + na ozdobení
rozmarýn 1 snítka
+ na ozdobení

1 Jablka i hrušky zbavte jádřince, podle potřeby (hrušky spíše vždycky) oloupejte a úhledně nakrájejte (třeba na osminky). Ihned je pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Dejte je do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přidejte citronovou kůru, cukr, skořici, hřebíček a bylinky a přiveďte k varu. Vařte asi 7–10 minut, ovoce by mělo zprůsvitnět a změknout, ale nesmí se ještě rozpadnout. Podávejte s trochou vyvařené šťávy – teplé i studené. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
V dobře uzavřené čisté nádobě vydrží kompot v chladu zhruba 3 dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč