Tahle klasika nemá chybu – zvláště když použijete sladká jablka s červenou slupkou a vaříte je s citem, aby se rozplynula až na jazyku, ne už v kastrolu!
Suroviny
jablko
6
ks
červená, pevná, ideálně Red Delicious
krupicový cukr
100
g
citron
2
ks
spirálky kůry
hřebíček
6
ks
skořice
3
ks
smetana ke šlehání
na ozdobení, lze vynechat
Postup
1
Jablka vložte do kastrolu, do kterého se pohodlně vejdou. Přidejte ostatní suroviny a zalijte je vodou tak, aby byly pokryté.
2
Uveďte všechno do varu a vařte, až jablka jakoby zprůsvitní, ale ještě se nerozpadají. Podávejte je teplá nebo vychlazená s trochou šťávy, v níž se vařila. Jestli chcete, můžete je ozdobit kopečkem šlehačky.
Komentáře
Anonym
31.08.2007 14:01
Apetit 4/05