Tahle klasika nemá chybu – zvláště když použijete sladká jablka s červenou slupkou a vaříte je s citem, aby se rozplynula až na jazyku, ne už v kastrolu!
Suroviny
jablko
6
ks
červená, pevná, ideálně Red Delicious
krupicový cukr
100
g
citron
2
ks
spirálky kůry
hřebíček
6
ks
skořice
3
ks
na ozdobení, lze vynechat
Postup
1
Jablka vložte do kastrolu, do kterého se pohodlně vejdou. Přidejte ostatní suroviny a zalijte je vodou tak, aby byly pokryté.
2
Uveďte všechno do varu a vařte, až jablka jakoby zprůsvitní, ale ještě se nerozpadají. Podávejte je teplá nebo vychlazená s trochou šťávy, v níž se vařila. Jestli chcete, můžete je ozdobit kopečkem šlehačky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablečné hody: 20 receptů s jablky(20 receptů )
- S mascarpone, ciderem i po francouzsku aneb 9krát pečená jablka(9 receptů )
- Meruňkového džemu už máte dost? Vyberte si z 26 originálních receptů na zavařeniny(26 receptů )
- Co s jablky: 35 snadných jablečných dezertů, na kterých si pochutnají všichni (35 receptů )
Komentáře