Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4060 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 658 g
Tuky 108 g
Vláknina 357 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle klasika nemá chybu – zvláště když použijete sladká jablka s červenou slupkou a vaříte je s citem, aby se rozplynula až na ­jazyku, ne už v kastrolu!

Související recepty

Suroviny

červená, pevná, ideálně Red Delicious
spirálky kůry
na ozdobení, lze vynechat

Postup

1

Jablka vložte do kastrolu, do kterého se pohodlně vejdou. Přidejte ostatní suroviny a zalijte je vodou tak, aby byly pokryté.

2

Uveďte všechno do varu a vařte, až jablka jakoby zprůsvitní, ale ještě se nerozpadají. Podávejte je teplá nebo vychlazená s trochou šťávy, v níž se vařila. Jestli chcete, můžete je ozdobit kopečkem šlehačky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

31.08.2007 14:01
Recept se nachází v č.4/05, str.32

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...