0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Temaki suši

Temaki suši
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Temaki suši

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut na 4 kornouty

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1520 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 167 g
Tuky 26 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Temaki sushi v překladu znamená ,vlastnoručně udělané sushi‘. A podle japonského zvyku by si ho měl každý stolovník připravit sám.

Suroviny

rýže suši 175 g
připravená podle návodu
řasa nori 2 ks
4
zelený salát
krevety tygří 4 ks
vyloupané, čerstvé
mrkev 1 ks
proužky
bílá ředkev 1 ks
proužky
majonéza 2 ČL
K podávání
sójová omáčka
wasabi
zázvor (čerstvý)
marinovaný

Postup

1

Mořské řasy rozpulte. Do každého obdélníku pak vtlačte bochánek rýže. Potom vmáčkněte list salátu i krevety a přidejte proužky mrkve a ředkve. Řasu stočte do kornoutu a náplň dozdobte majonézou.

příprava suši

2

V sójové omáčce rozmíchejte ,japonský křen‘ wasabi. Podávejte k sushi spolu s marinovaným zázvorem.

Komentáře

Anonym

Hned mažu do sámošky,koupit ingredience.

Anonym

Je skvělé, že je zde recept na přípravu sushi. Jen jsem zde nenašel recept na přípravu rýže. Škoda

Anonym

Ahoj Jardo, recept na přípravu sushi rýže případně najdeš na www.e-sushi.cz. Jsou tu i recepty a zajímavé informace z této oblasti, tak koukni a kdybys měl problém něco najít, napiš.

Anonym

na sushi rýži:8Og vařené rýže nišiki,2 lžíce vinného octa(mitsukan),studená voda,glutaman sodný,cukr,sůl. Rýži čtyřikrát propereme ve studené vodě,odkapeme a dáme ji do hrnce s 1,5l studené vody,octem a ostatními přísadami.Vaříme pod pokličkou na prudkém ohni.Troubu zahřejeme na 150-160°C.Jakmile se poklička na hrnci začne pohybovat,dejte rýži do trouby.Po 15 až 20 minutách ji vyjměte a přesypte do mísy.Lopatkou nebo dřevěnou lžicí se rýže tře a rozmělňuje.Jakmile je schlazená na asi 45°C,přikryje se nádoba a nechá se až 8 minut stát.

Anonym

Recept se nachází v č.3/06, str.63

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč