Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Temaki suši
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut na 4 kornouty

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1520 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 167 g
Tuky 26 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Temaki sushi v překladu znamená ,vlastnoručně udělané sushi‘. A podle japonského zvyku by si ho měl každý stolovník připravit sám.

Suroviny

rýže suši 175 g
připravená podle návodu
řasa nori 2 ks
4
zelený salát
krevety tygří 4 ks
vyloupané, čerstvé
mrkev 1 ks
proužky
proužky
majonéza 2 ČL
K podávání
sójová omáčka
zázvor (čerstvý)
marinovaný

Postup

1

Mořské řasy rozpulte. Do každého obdélníku pak vtlačte bochánek rýže. Potom vmáčkněte list salátu i krevety a přidejte proužky mrkve a ředkve. Řasu stočte do kornoutu a náplň dozdobte majonézou.

příprava suši

2

V sójové omáčce rozmíchejte ,japonský křen‘ wasabi. Podávejte k sushi spolu s marinovaným zázvorem.

Komentáře

04.09.2007 19:32
Recept se nachází v č.3/06, str.63
03.08.2007 07:29
na sushi rýži:8Og vařené rýže nišiki,2 lžíce vinného octa(mitsukan),studená voda,glutaman sodný,cukr,sůl. Rýži čtyřikrát propereme ve studené vodě,odkapeme a dáme ji do hrnce s 1,5l studené vody,octem a ostatními přísadami.Vaříme pod pokličkou na prudkém ohni.Troubu zahřejeme na 150-160°C.Jakmile se poklička na hrnci začne pohybovat,dejte rýži do trouby.Po 15 až 20 minutách ji vyjměte a přesypte do mísy.Lopatkou nebo dřevěnou lžicí se rýže tře a rozmělňuje.Jakmile je schlazená na asi 45°C,přikryje se nádoba a nechá se až 8 minut stát.
10.07.2007 10:53
Je skvělé, že je zde recept na přípravu sushi. Jen jsem zde nenašel recept na přípravu rýže. Škoda
16.10.2008 09:33
Ahoj Jardo, recept na přípravu sushi rýže případně najdeš na www.e-sushi.cz. Jsou tu i recepty a zajímavé informace z této oblasti, tak koukni a kdybys měl problém něco najít, napiš.
09.05.2007 06:16
Hned mažu do sámošky,koupit ingredience.

Apetit magazín