Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Temaki suši

Temaki suši

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 20 minut na 4 kornouty

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1752 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 176 g
Tuky 85 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Temaki sushi v překladu znamená ,vlastnoručně udělané sushi‘. A podle japonského zvyku by si ho měl každý stolovník připravit sám.

Suroviny

rýže suši 175 g
připravená podle návodu
řasa nori 2 ks
4
zelený salát
krevety tygří 4 ks
vyloupané, čerstvé
mrkev 1 ks
proužky
bílá ředkev 1 ks
proužky
majonéza 2 ČL
K podávání
sójová omáčka
wasabi
zázvor (čerstvý)
marinovaný
 
1. Mořské řasy rozpulte. Do každého obdélníku pak vtlačte bochánek rýže. Potom vmáčkněte list salátu i krevety a přidejte proužky mrkve a ředkve. Řasu stočte do kornoutu a náplň dozdobte majonézou.

2. V sójové omáčce rozmíchejte ,japonský křen‘ wasabi. Podávejte k sushi spolu s marinovaným zázvorem.

Komentáře

Anonym

Hned mažu do sámošky,koupit ingredience.

Anonym

Je skvělé, že je zde recept na přípravu sushi. Jen jsem zde nenašel recept na přípravu rýže. Škoda

Anonym

Ahoj Jardo, recept na přípravu sushi rýže případně najdeš na www.e-sushi.cz. Jsou tu i recepty a zajímavé informace z této oblasti, tak koukni a kdybys měl problém něco najít, napiš.

Anonym

na sushi rýži:8Og vařené rýže nišiki,2 lžíce vinného octa(mitsukan),studená voda,glutaman sodný,cukr,sůl. Rýži čtyřikrát propereme ve studené vodě,odkapeme a dáme ji do hrnce s 1,5l studené vody,octem a ostatními přísadami.Vaříme pod pokličkou na prudkém ohni.Troubu zahřejeme na 150-160°C.Jakmile se poklička na hrnci začne pohybovat,dejte rýži do trouby.Po 15 až 20 minutách ji vyjměte a přesypte do mísy.Lopatkou nebo dřevěnou lžicí se rýže tře a rozmělňuje.Jakmile je schlazená na asi 45°C,přikryje se nádoba a nechá se až 8 minut stát.

Anonym

Recept se nachází v č.3/06, str.63

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit