Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s wasabi

Wasabi je kořenová pasta známá svou ostrou chutí a charakteristickou zelenou barvou. Pochází z kořene rostliny Wasabia japonica, která je příbuzná křenu. Wasabi je oblíbený zejména v japonské kuchyni, kde slouží jako dochucovadlo, které dodává pokrmům pikantní a svěží chuť. 

...


Příprava tradičního wasabi je náročná, neboť kořen rostliny wasabi je obtížně dostupný a jeho mletí na pastu vyžaduje opatrný postup. V mnoha případech se však komerční "wasabi" vyrábí z hojnějších surovin, jako jsou ředkvičky, hořčice a barviva, a tato pasta je často k dispozici v restauracích a obchodech zejména jako příloha k sushi nebo sashimi. 

Ostrá chuť a vůně wasabi dokáže zvýraznit chuť čerstvých surovin. Podobně jako klasickou křenovou pastu i wasabi lze použít jako ingredienci pro přípravu omáček, marinád a dresinků. 


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč