Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s wasabi

Wasabi je kořenová pasta známá svou ostrou chutí a charakteristickou zelenou barvou. Pochází z kořene rostliny Wasabia japonica, která je příbuzná křenu. Wasabi je oblíbený zejména v japonské kuchyni, kde slouží jako dochucovadlo, které dodává pokrmům pikantní a svěží chuť. 

...


Příprava tradičního wasabi je náročná, neboť kořen rostliny wasabi je obtížně dostupný a jeho mletí na pastu vyžaduje opatrný postup. V mnoha případech se však komerční "wasabi" vyrábí z hojnějších surovin, jako jsou ředkvičky, hořčice a barviva, a tato pasta je často k dispozici v restauracích a obchodech zejména jako příloha k sushi nebo sashimi. 

Ostrá chuť a vůně wasabi dokáže zvýraznit chuť čerstvých surovin. Podobně jako klasickou křenovou pastu i wasabi lze použít jako ingredienci pro přípravu omáček, marinád a dresinků. 


Celý popis