Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné 10-12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1314 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 165 g
Tuky 38 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suši je delikátní a zdravé. To z lososa navíc krásně vypadá a udělá se v podstatě samo. A hlavně: ochutnat syrovou rybu, to je ten nejrychlejší způsob, jak si lososa zamilovat. Hrozí vám jediné: obrovská doživotní závislost.

Suroviny

rýže 150 g
na sushi
ocet 1,5 PL
rýžový
sůl mořská 1 ČL
losos 300 g
steak z lososa bez kůže, v celku
K podávání
sójová omáčka
zázvor (čerstvý)
nakládaný

Postup

1

Rýži důkladně proplachujte, dokud není odtékající voda čistá. Pak ji nechte na sítku okapat a oschnout. Nasypte ji do hrnce a zalijte vodou; mělo by jí být o deset procent víc než rýže.

2

Přiklopte pokličkou a jen velmi krátce povařte na nejvyšším stupni, pak oheň stáhněte a přikryté vařte dvacet minut. Rýže by měla nabobtnat. Je-li třeba, dolijte vodu. Rýži přendejte do větší mísy, zamíchejte a nechte vychladnout.

3

Rýžový ocet smíchejte s cukrem a se solí, nechte přejít varem a rychle odstavte. Až směs vychladne, nalijte ji na rýži a důkladně promíchejte.

4

Připravte si plastovou krabičku s víčkem o rozměrech 9 × 22 × 10 centimetrů (nebo podobných rozměrů, kterou doma máte).

5

Lososa nakrájejte na plátky tenké čtyři milimetry a vyložte jimi dno krabičky tak, aby se jednotlivé plátky překrývaly. Navrch natlačte rýži a přiklopte víkem. Dejte na tři hodiny chladit do ledničky.

6

Vyklopte suši z krabičky. Ostrým nožem namočeným v ledové vodě je nakrájejte na kostičky a servírujte s wasabi rozmíchaným v sójovce. Každé sousto zajídejte kouskem nakládaného zázvoru.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...