0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lososové suši

Lososové suši

1.9 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 10-12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1314 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 165 g
Tuky 38 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suši je delikátní a zdravé. To z lososa navíc krásně vypadá a udělá se v podstatě samo. A hlavně: ochutnat syrovou rybu, to je ten nejrychlejší způsob, jak si lososa zamilovat. Hrozí vám jediné: obrovská doživotní závislost.

Suroviny

rýže 150 g
na sushi
ocet 1.5 PL
rýžový
krupicový cukr 3 PL
sůl mořská 1 ČL
losos 300 g
steak z lososa bez kůže, v celku
K podávání
wasabi
sójová omáčka
zázvor (čerstvý)
nakládaný

1 Rýži důkladně proplachujte, dokud není odtékající voda čistá. Pak ji nechte na sítku okapat a oschnout. Nasypte ji do hrnce a zalijte vodou; mělo by jí být o deset procent víc než rýže. Přiklopte pokličkou a jen velmi krátce povařte na nejvyšším stupni, pak oheň stáhněte a přikryté vařte dvacet minut. Rýže by měla nabobtnat. Je-li třeba, dolijte vodu. Rýži přendejte do větší mísy, zamíchejte a nechte vychladnout.

2 Rýžový ocet smíchejte s cukrem a se solí, nechte přejít varem a rychle odstavte. Až směs vychladne, nalijte ji na rýži a důkladně promíchejte.

3 Připravte si plastovou krabičku s víčkem o rozměrech 9 × 22 × 10 centimetrů (nebo podobných rozměrů, kterou doma máte). Lososa nakrájejte na plátky tenké čtyři milimetry a vyložte jimi dno krabičky tak, aby se jednotlivé plátky překrývaly. Navrch natlačte rýži a přiklopte víkem. Dejte na tři hodiny chladit do ledničky.

4 Vyklopte suši z krabičky. Ostrým nožem namočeným v ledové vodě je nakrájejte na kostičky a servírujte s wasabi rozmíchaným v sójovce. Každé sousto zajídejte kouskem nakládaného zázvoru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit