Nigiri suši

Nigiri suši

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (4)
Do 20 minut 24

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1976 kcal
Bílkoviny 128 g
Cukr 221 g
Tuky 60 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vzniklo v Tokiu, a to už v devatenáctém století. Vyžádali si ho vyhládlí návštěvníci divadla, kteří spěchali na začátek třetího dějství. Ochutnejte!

Suroviny

rýže suši 250 g
rýžový ocet 4 PL
na rýži
rýžový ocet 2 PL
na namáčení rukou
sůl 2 ČL
cukr 2 ČL
losos 500 g
syrový
K podávání
sójová omáčka
wasabi
zázvor (čerstvý)
marinovaný

 
1. Uvařte rýži a promíchejte ji s octovým roztokem (nezapomeňte zdvojnásobit množství vody). Do misky, v níž si budete namáčet ruce, nalijte hrnek vody a okyselte ji dvěma lžícemi octa.

2. Lososa nakrájejte na tenké plátky. Pak si namočte prsty do octové vody, vezměte plátek ryby do dlaně a položte na něj váleček rýže. Ta by měla mít tělesnou teplotu; horká rýže by rybu zbytečně ohřála a příliš chladná zase nedrží při sobě. Prsty vytvarujte sushi. V ideálním případě je váleček na povrchu pevný, aby se dal v pohodě zvednout, a uvnitř tak sypký, že se v puse rozpadne.

3. Tenhle druh suši můžete jíst hůlkami i rukama. V sójové omáčce rozmíchejte trochu wasabi a namáčejte si v ní jednotlivá sousta. Zajídejte je marinovaným zázvorem.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit