Když rozložíte klasický americký sendvič BLT (B jako bacon, L jako lettuce a T jako tomatoes), získáte tenhle superchutný salát.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule červená
1
ks
malá, na tenká půlkolečka
slanina
175
g
silnější plátky, na 3 cm kousky
250
g
třešňová rajčátka
okurka
1
ks
menší, římský nebo little gem, rozdělený na listy
ciabatta
8
plátek
opečené
majonéza
4
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Na středním plameni rozehřejte v pánvi olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Pak přidejte slaninu a opékejte 5 minut, aby byla křupavá a opečená dozlatova.
2
Přidejte rajčátka a opékejte je 3–5 minut ze všech stran. Rajčata musejí změknout a jakoby ztratit tvar. Pak vše vyjměte z pánve, osolte a opepřete.
3
Na talíře dejte ciabattu, přikryjte salátem a obsahem z pánve. Pokapejte majonézou a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Probuzená síla slaniny(14 receptů )
- Syté & pestré saláty(23 receptů )