
Teplý BLT salát
Když rozložíte klasický americký sendvič BLT (B jako bacon, L jako lettuce a T jako tomatoes), získáte tenhle superchutný salát.
Vydání: 2013/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá červená cibule, nakrájená na tenká půlkolečka
- 175 g silnějších plátků slaniny, nakrájených na 3 cm kousky
- 250 g třešňových rajčátek
- 1 menší salát (římský nebo little gem), rozdělený na listy
- 8 plátků ciabatty, opečených
- 4 lžíce majonézy
- sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 Na středním plameni rozehřejte v pánvi olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Pak přidejte slaninu a opékejte 5 minut, aby byla křupavá a opečená dozlatova.
2 Přidejte rajčátka a opékejte je 3–5 minut ze všech stran. Rajčata musejí změknout a jakoby ztratit tvar. Pak vše vyjměte z pánve, osolte a opepřete.
3 Na talíře dejte ciabattu, přikryjte salátem a obsahem z pánve. Pokapejte majonézou a podávejte.
Přidat komentář