Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Teplý BLT salát

Když rozložíte klasický americký sendvič BLT (B jako bacon, L jako lettuce a T jako tomatoes), získáte tenhle superchutný salát.

Vydání: 2013/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Opékání 0:15
Salát Americká

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 malá červená cibule, nakrájená na tenká půlkolečka
    • 175 g silnějších plátků slaniny, nakrájených na 3 cm kousky
    • 250 g třešňových rajčátek
    • 1 menší salát (římský nebo little gem), rozdělený na listy
    • 8 plátků ciabatty, opečených 
    • 4 lžíce majonézy
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Na středním plameni rozehřejte v pánvi olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Pak přidejte slaninu a opékejte 5 minut, aby byla křupavá a opečená dozlatova. 

2 Přidejte rajčátka a opékejte je 3–5 minut ze všech stran. Rajčata musejí změknout a jakoby ztratit tvar. Pak vše vyjměte z pánve, osolte a opepřete.

3 Na talíře dejte ciabattu, přikryjte salátem a obsahem z pánve. Pokapejte majonézou a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bylinkový salát s rajčaty, chorizem a fazolemi

Salát s quinoou, kukuřicí a ředkvičkami

Salát s cizrnou a lilkem

Probuzená síla slaniny

Syté & pestré saláty

Přidat komentář