Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4103 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 614 g
Tuky 100 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když rozložíte klasický americký sendvič BLT (B jako bacon, L jako lettuce a T jako tomatoes), získáte tenhle superchutný salát.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
malá, na tenká půlkolečka
slanina 175 g
silnější plátky, na 3 cm kousky
250 g
třešňová rajčátka
menší, římský nebo little gem, rozdělený na listy
ciabatta 8 plátek
opečené
majonéza 4 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na středním plameni rozehřejte v pánvi olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Pak přidejte slaninu a opékejte 5 minut, aby byla křupavá a opečená dozlatova.

2

Přidejte rajčátka a opékejte je 3–5 minut ze všech stran. Rajčata musejí změknout a jakoby ztratit tvar. Pak vše vyjměte z pánve, osolte a opepřete.

3

Na talíře dejte ciabattu, přikryjte salátem a obsahem z pánve. Pokapejte majonézou a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...