0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s quinoou, kukuřicí a ředkvičkami

Salát s quinoou, kukuřicí a ředkvičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s quinoou, kukuřicí a ředkvičkami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 22
Do hodiny Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2425 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 319 g
Tuky 102 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento skvělý salát plný křupavosti, sladkosti a výrazných chutí vás dokonale zasytí v letních dnech!

Suroviny

quinoa 1 hrnek
důkladně propláchnuté vodou
voda 2.25 hrnek
nebo kuřecí vývar
kukuřice 3 ks
klasy nebo konzervovaná
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
sůl 1 ČL
mražený hrášek 400 g
jarní cibulka 3 ks
na plátky
ředkvičky 3 ks
na tenké plátky
Na zálivku
olivový olej extra panenský 0.3 hrnku
limeta 1 ks
šťáva a kůra
česnek 2 stroužky
římský kmín 0.75 ČL
bazalka 1 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 1 PL

1 Všechny ingredience na zálivku vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pár lístků bazalky si odložte na ozdobu.

2 Do hluboké pánve nebo rendlíku dejte quinou, přilijte osolenou vodu či vývar, přiveďte k varu, ztlumte a vařte jako bílou rýži cca 15–20 minut, nebo dokud quinoa neabsorbuje všechnu tekutinu; pak nechte dojít pod pokličkou. Pokud se tvoří během vaření pěna, odstraňte ji.

3 Potom quinou přesuňte na plech nebo tác, osolte a opepřete a nechte vychladnout.

4 Z kukuřičných klasů seřízněte zrna, v pánvi rozpalte olej a na nejvyšším ohni opečte kukuřici a česnek, aby lehce zezlátl a zrna kukuřice byla opečená a lehce křupavá, trvá to asi 5 minut. (Použijete-li kukuřici z konzervy, není třeba ji opékat.) Pak vše včetně oleje přesuňte do velké mísy.

5 Hrášek uvařte na páře nebo blanšírujte, zchlaďte pod studenou tekoucí vodou, aby si zachoval krásně zelenou barvu, a nechte okapat.

6 Na závěr přidejte do mísy zchladlou quinou, hrášek, jarní cibulku a ředkvičky. Přelijte dresinkem a promíchejte. Ozdobte lístky bazalky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit