0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s quinoou, kukuřicí a ředkvičkami

Salát s quinoou, kukuřicí a ředkvičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s quinoou, kukuřicí a ředkvičkami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 22
Do hodiny Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2425 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 319 g
Tuky 102 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento skvělý salát plný křupavosti, sladkosti a výrazných chutí vás dokonale zasytí v letních dnech!

Suroviny

quinoa 1 hrnek
důkladně propláchnuté vodou
voda 2,25 hrnek
nebo kuřecí vývar
kukuřice 3 ks
klasy nebo konzervovaná
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
sůl 1 ČL
mražený hrášek 400 g
jarní cibulka 3 ks
na plátky
ředkvičky 3 ks
na tenké plátky
Na zálivku
olivový olej extra panenský hrnku
limeta 1 ks
šťáva a kůra
česnek 2 stroužky
římský kmín ¾ ČL
bazalka 1 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 1 PL

1 Všechny ingredience na zálivku vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pár lístků bazalky si odložte na ozdobu.

2 Do hluboké pánve nebo rendlíku dejte quinou, přilijte osolenou vodu či vývar, přiveďte k varu, ztlumte a vařte jako bílou rýži cca 15–20 minut, nebo dokud quinoa neabsorbuje všechnu tekutinu; pak nechte dojít pod pokličkou. Pokud se tvoří během vaření pěna, odstraňte ji.

3 Potom quinou přesuňte na plech nebo tác, osolte a opepřete a nechte vychladnout.

4 Z kukuřičných klasů seřízněte zrna, v pánvi rozpalte olej a na nejvyšším ohni opečte kukuřici a česnek, aby lehce zezlátl a zrna kukuřice byla opečená a lehce křupavá, trvá to asi 5 minut. (Použijete-li kukuřici z konzervy, není třeba ji opékat.) Pak vše včetně oleje přesuňte do velké mísy.

5 Hrášek uvařte na páře nebo blanšírujte, zchlaďte pod studenou tekoucí vodou, aby si zachoval krásně zelenou barvu, a nechte okapat.

6 Na závěr přidejte do mísy zchladlou quinou, hrášek, jarní cibulku a ředkvičky. Přelijte dresinkem a promíchejte. Ozdobte lístky bazalky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč