Tento skvělý salát plný křupavosti, sladkosti a výrazných chutí vás dokonale zasytí v letních dnech!
Suroviny
1 Všechny ingredience na zálivku vložte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pár lístků bazalky si odložte na ozdobu.
2 Do hluboké pánve nebo rendlíku dejte quinou, přilijte osolenou vodu či vývar, přiveďte k varu, ztlumte a vařte jako bílou rýži cca 15–20 minut, nebo dokud quinoa neabsorbuje všechnu tekutinu; pak nechte dojít pod pokličkou. Pokud se tvoří během vaření pěna, odstraňte ji.
3 Potom quinou přesuňte na plech nebo tác, osolte a opepřete a nechte vychladnout.
4 Z kukuřičných klasů seřízněte zrna, v pánvi rozpalte olej a na nejvyšším ohni opečte kukuřici a česnek, aby lehce zezlátl a zrna kukuřice byla opečená a lehce křupavá, trvá to asi 5 minut. (Použijete-li kukuřici z konzervy, není třeba ji opékat.) Pak vše včetně oleje přesuňte do velké mísy.
5 Hrášek uvařte na páře nebo blanšírujte, zchlaďte pod studenou tekoucí vodou, aby si zachoval krásně zelenou barvu, a nechte okapat.
6 Na závěr přidejte do mísy zchladlou quinou, hrášek, jarní cibulku a ředkvičky. Přelijte dresinkem a promíchejte. Ozdobte lístky bazalky a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Půst vás nezaskočí!(10 receptů)
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů)
- Quinoa známá neznámá: 14 ověřených receptů(14 receptů)
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů)
- Trpíte jarní únavou a svádíte to na počasí? Možná je to spíše chybou v jídelníčku, kterou dělají všichni(23 receptů)