Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2013/9

Snídaně & svačiny
Dezerty babího léta
Jídla z mrazáku
Vzpomínky na prázdniny

Upoutávky z Apetitu

Houbaři všech zemí, spojte se!

„Na houby chodím na prověřená místa a pro recepty za hranice. Nechte se taky zlákat! Tyto pokrmy už si mezi mými přáteli našly stejný počet fanoušků jako má smaženice,“ říká redaktorka Katka.

6 moučníků z jednoho těsta

Těsto připravíte předem, uložíte do lednice, a pak už se jen stačí rozhodnout, které báječné pečivo si k snídani či k svačině upečete.

Srdečné pozdravy z cest

Stačí ucítit známou vůni, zavřít oči, a jste tam – v malé taverně na břehu moře či v Provence. Naše recepty to zařídí!

Recepty z vydání

Salát z hlívy

„Kyselé houby si můžete vychutnat i v případě, že v lese neroste vůbec nic… Hlíva se dá koupit v supermarketu nebo na...

Ossobuco se šalvějí, česnekem a kapustičkami

Celé palice česneku se nebojte, dlouhou pomalou přípravou se rozpeče do jemné vůně i chuti.

Ossobuco po čínsku

Díky morku vypečenému z kostí získáte hustou omáčku s výraznou chutí. Maso se rozplývá na jazyku.

Bylinkový salát s rajčaty, chorizem a fazolemi

Nemáte-li v oblibě rajčata, můžete je v receptu na bylinkový salát nahradit pečenými paprikami. Klobásku chorizo lze...

Mušle na cidru

„Mušle miluji! Uvařeny jsou raz dva, zato u stolu si můžete dávat načas, vybírat maso, máčet bagetu ve šťávě, popíjet...

Pasta alla Norma

„Na Sicílii jsem nějakou dobu žila a stále se tam vracím – za přáteli a jídlem. Tahle božská omáčka mě dostala...

Citronový dort

„Moje vzpomínka na prázdniny? Sluncem zalitá Provence a tenhle úžasný sladkokyselý dort,“ rozplývá se nad svým...

Krémová houbová polévka

Chuť hub jsme vypíchli pomocí vína a tymiánu a opečená šunka dokonalé dílo završila.

Teplý BLT salát

Když rozložíte klasický americký sendvič BLT (B jako bacon, L jako lettuce a T jako tomatoes), získáte tenhle...

Tzatziki

Vzpomínka na Řecko

Vepřové souvlaki

„Pohodovou atmosféru řeckých ostrovů a typické tzatziky si budu na zahradě u grilu vychutnávat tak dlouho, jak jen to...

Kuře s rajčaty, slaninou a houbami

Svádí k jídlu rovnou z pekáčku...

Pissaladière s liškami a černými olivami

Proslulý francouzský cibulový koláč jsme vylepšili pevnými a křupavými liškami. Výborný je třeba i se špičkami obecnými...

Salát s cizrnou a lilkem

Všechny chutě Středomoří na jednom talíři

Hříbky na česneku po italsku

Lze použít i jiné houby, důležité je, aby šlo o mladé a pevné plodnice – vhodné jsou růžovky, holubinky, křemenáče,...

Lívanečky

Tento recept si založte pro případy, kdy ve večerním rozmaru slíbíte ke snídani domácí lívanečky, načež ráno zjistíte,...

Kuřecí játrovka

Vznešeně se jí říká parfait; vy jí ale klidně říkejte Majka, Májka nebo Mařenka. Tahle paštika je důkazem, že existuje...

Sendvič s vajíčkovou pomazánkou

Kousek pečiva ‚s něčím‘ snídáme či svačíme nejčastěji. Ideální volbou je celozrnné pečivo a pomazánka – například...

Základní kynuté těsto

Kynutý základ pro báječné pečivo k snídani či svačině. Těsto můžete připravit předem, uložit do lednice a pak se jen...

Skořicové rolky

Pokud míváte v kuchyni horko, může vám těsto bleskově kynout. Pracujte proto rychle, je totiž důležité, aby těsto bylo...

Karamelové bochánky s ořechy

V redakci jsme se odstrkovali lokty, abychom si mohli odlomit další bochánek pokrytý karamelem...

Svačinový wrap

Padne vám do ruky!

Bircher müsli

Tahle snídaňová kaše potvrzuje výjimku z pravidla, že ovesné vločky musejí projít tepelnou úpravou, aby byly dobré...

Mexický čokoládový cop

Chuť kakaové náplně je po prvním ochutnání velmi výrazná, ale v kombinaci s cukrovou skořicovou krustičkou a měkkým...

Malinový věnec

Výtečné základní těsto v kombinaci se sýrovo-malinovou náplní chutná zase úplně jinak. Místo malin můžete příště použít...

2010/5

Domácí těstoviny šéfkuchaře restaurace Aromi.
 
Naučte se dokonale hedvábnou bramborovou kaši.
 
...

Řecký salát

Prázdninová příloha

Dortová lízátka

Na kuličky je vhodné jakékoli jiné těsto, ovšem tohle podle Hanky Rawlings k bílé čokoládě pasuje nejlépe.

Tvarohovo-makový koláč (Kleckselkuchen)

„Koláč z cukrárny v saském Bad Schandau je z kynutého těsta, ale doma preferuji zrychlenou verzi. Nejde totiž o těsto,...

Přidat komentář