Bylinkový salát s rajčaty, chorizem a fazolemi

Bylinkový salát s rajčaty, chorizem a fazolemi

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2847 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 492 g
Tuky 98 g
Vláknina 131 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemáte-li v oblibě rajčata, můžete je v receptu na bylinkový salát nahradit pečenými paprikami. Klobásku chorizo lze vyměnit za pečenou slaninu.

Suroviny

chorizo 150 g
na kolečka
fazole 800 g
konzervované, bílé, scezené, propláchnuté
rajčata cherry 150 g
rozčtvrcená
bylinky 2 hrsti
např. kerblík, petrželka, nebo rukola
Na zálivku
vinný ocet červený 1 PL
česnek 1 stroužek
drcený
hořčice dijonská 1 PL
krupicový cukr 1 špetka
sůl
pepř
čerstvě mletý
řepkový olej 3 PL
lze nahradit olivovým

1 Na zálivku v malé misce promíchejte vinný ocet s česnekem a hořčicí, přidejte špetku cukru a osolte a opepřete. Zašlehejte olej, abyste získali hladkou a jemnou zálivku. Odložte stranou.

2 Na pánvi na středním ohni opečte kolečka choriza, aby pustily tuk. Pak je vyjměte a osušte papírovou utěrkou.

3 Do vytřené pánve přidejte fazole, přilijte zálivku, prohřejte a dejte do salátové mísy. Přidejte rajčátka a bylinky či rukolu, lehce prohoďte, ozdobte chorizem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit