Nemáte-li v oblibě rajčata, můžete je v receptu na bylinkový salát nahradit pečenými paprikami. Klobásku chorizo lze vyměnit za pečenou slaninu.
Suroviny
chorizo
150
g
na kolečka
fazole
800
g
konzervované, bílé, scezené, propláchnuté
rajčata cherry
150
g
rozčtvrcená
bylinky
2
hrsti
např. kerblík, petrželka, nebo rukola
Na zálivku
vinný ocet červený
1
PL
česnek
1
stroužek
drcený
hořčice dijonská
1
PL
krupicový cukr
1
špetka
sůl
pepř
čerstvě mletý
řepkový olej
3
PL
lze nahradit olivovým
1 Na zálivku v malé misce promíchejte vinný ocet s česnekem a hořčicí, přidejte špetku cukru a osolte a opepřete. Zašlehejte olej, abyste získali hladkou a jemnou zálivku. Odložte stranou.
2 Na pánvi na středním ohni opečte kolečka choriza, aby pustily tuk. Pak je vyjměte a osušte papírovou utěrkou.
3 Do vytřené pánve přidejte fazole, přilijte zálivku, prohřejte a dejte do salátové mísy. Přidejte rajčátka a bylinky či rukolu, lehce prohoďte, ozdobte chorizem a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů)
- Syté & pestré saláty(23 receptů)
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů)