Bylinkový salát s rajčaty, chorizem a fazolemi

Bylinkový salát s rajčaty, chorizem a fazolemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2847 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 492 g
Tuky 98 g
Vláknina 131 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemáte-li v oblibě rajčata, můžete je v receptu na bylinkový salát nahradit pečenými paprikami. Klobásku chorizo lze vyměnit za pečenou slaninu.

Související recepty

Suroviny

chorizo 150 g
na kolečka
fazole 800 g
konzervované, bílé, scezené, propláchnuté
rajčata cherry 150 g
rozčtvrcená
bylinky 2 hrsti
např. kerblík, petrželka, nebo rukola
Na zálivku
vinný ocet červený 1 PL
česnek 1 stroužek
drcený
hořčice dijonská 1 PL
krupicový cukr 1 špetka
sůl
pepř
čerstvě mletý
řepkový olej 3 PL
lze nahradit olivovým

1 Na zálivku v malé misce promíchejte vinný ocet s česnekem a hořčicí, přidejte špetku cukru a osolte a opepřete. Zašlehejte olej, abyste získali hladkou a jemnou zálivku. Odložte stranou.

2 Na pánvi na středním ohni opečte kolečka choriza, aby pustily tuk. Pak je vyjměte a osušte papírovou utěrkou.

3 Do vytřené pánve přidejte fazole, přilijte zálivku, prohřejte a dejte do salátové mísy. Přidejte rajčátka a bylinky či rukolu, lehce prohoďte, ozdobte chorizem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit