Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.6/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1980 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 101 g
Tuky 127 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechny chutě Středomoří na jednom talíři

Suroviny

lilek 2 ks
na 2 cm půlkolečka
rozdělená na stroužky
1 PL
passata harrisa
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
scezená, propláchnutá
na tenká kolečka
na plátky
zbavená semen
citron ½ ks
nastrouhaná kůra a šťáva
řepkový olej 1 PL

1 Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Lilky a česnek promíchejte v pekáčku s harissou a 1 lžící  olivového oleje. Osolte, opepřete a 20–25 minut pečte doměkka a dozlatova. 

2 Do pekáčku přidejte cizrnu a dejte ještě na 4–5 minut péct.

3 Mezitím zalijte v misce cibuli vařící vodou a nechte 5 minut stát, zbavíte ji tak palčivosti. Sceďte, osvěžte studenou vodou a odložte.

4 Upečený obsah pekáčku přesypte do mísy a přidejte cibuli. V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a opečte na něm haloumi z obou stran dozlatova. Chcete-li, osmahněte spolu s ním i chilli papričku, nakrájenou na kolečka. Sýr rozlámejte na kousky a přidejte do mísy.

5 Citronovou kůru a 1 lžíci citronové šťávy smíchejte se zbylým olivovým olejem a s řepkovým olejem. Osolte, opepřete a nalijte na salát. Přidejte rukolu, zlehka promíchejte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
V chladnějších dnech nebo při větším hladu můžete v salátu vynechat cizrnu a vše podávat se špagetami uvařenými al dente.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč