Salát s cizrnou a lilkem

Salát s cizrnou a lilkem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1980 kcal
Bílkoviny 84 g
Cukr 101 g
Tuky 127 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Všechny chutě Středomoří na jednom talíři

Suroviny

lilek 2 ks
na 2 cm půlkolečka
česnek 1
rozdělená na stroužky
1 PL
passata harrisa
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
sterilovaná cizrna 400 g
scezená, propláchnutá
cibule červená 1 ks
na tenká kolečka
sýr halloumi 250 g
na plátky
chilli paprička 1 ks
zbavená semen
citron 0.5 ks
nastrouhaná kůra a šťáva
řepkový olej 1 PL
rukola 70 g

1 Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Lilky a česnek promíchejte v pekáčku s harissou a 1 lžící  olivového oleje. Osolte, opepřete a 20–25 minut pečte doměkka a dozlatova. 

2 Do pekáčku přidejte cizrnu a dejte ještě na 4–5 minut péct.

3 Mezitím zalijte v misce cibuli vařící vodou a nechte 5 minut stát, zbavíte ji tak palčivosti. Sceďte, osvěžte studenou vodou a odložte.

4 Upečený obsah pekáčku přesypte do mísy a přidejte cibuli. V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a opečte na něm haloumi z obou stran dozlatova. Chcete-li, osmahněte spolu s ním i chilli papričku, nakrájenou na kolečka. Sýr rozlámejte na kousky a přidejte do mísy.

5 Citronovou kůru a 1 lžíci citronové šťávy smíchejte se zbylým olivovým olejem a s řepkovým olejem. Osolte, opepřete a nalijte na salát. Přidejte rukolu, zlehka promíchejte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
V chladnějších dnech nebo při větším hladu můžete v salátu vynechat cizrnu a vše podávat se špagetami uvařenými al dente.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit