Všechny chutě Středomoří na jednom talíři
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Lilky a česnek promíchejte v pekáčku s harissou a 1 lžící olivového oleje. Osolte, opepřete a 20–25 minut pečte doměkka a dozlatova.
Do pekáčku přidejte cizrnu a dejte ještě na 4–5 minut péct.
Mezitím zalijte v misce cibuli vařící vodou a nechte 5 minut stát, zbavíte ji tak palčivosti. Sceďte, osvěžte studenou vodou a odložte.
Upečený obsah pekáčku přesypte do mísy a přidejte cibuli. V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a opečte na něm haloumi z obou stran dozlatova. Chcete-li, osmahněte spolu s ním i chilli papričku, nakrájenou na kolečka. Sýr rozlámejte na kousky a přidejte do mísy.
Citronovou kůru a 1 lžíci citronové šťávy smíchejte se zbylým olivovým olejem a s řepkovým olejem. Osolte, opepřete a nalijte na salát. Přidejte rukolu, zlehka promíchejte a podávejte.
NĚCO NAVÍC
V chladnějších dnech nebo při větším hladu můžete v salátu vynechat cizrnu a vše podávat se špagetami uvařenými al dente.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů )
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- Syté & pestré saláty(23 receptů )
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů )
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů )
- Jídelníček, který pomůže shodit přebytečná kila a zároveň dodá ztracenou energii (27 receptů )
- Jednoduché recepty z lilku i světové speciality, na kterých si pochutnáte nejen během grilovací sezony(69 receptů )