Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s potočnicí

Těstoviny s potočnicí

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1237 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 123 g
Tuky 63 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obáváte-li se, že jídlo bude příliš suché, vmíchejte do něj spolu s potočnicovým pestem i trochu vody z vaření těstovin. Potočnici lze nahradit rukolou (není to úplně ono), planou řeřišnicí luční či lžičníkem lékařským. 

Suroviny

tagliatelle 200 g
sušené nebo 300 g čerstvé, lze nahradit jinými širokými nudlemi
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
potočnice 60 g
česnek ½ stroužku
malý
lze nahradit pekanovými ořechy či neloupanými mandlemi + další na ozdobení
strouhaný + k podávání
olivový olej panenský 2 PL
nebo víc, podle potřeby
na ozdobení (nejlépe nebarvené, které mají fialovohnědou barvu)

Postup

1

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.

2

V robotu, vhodném mixéru nebo chopperu nasekejte polovinu potočnice (nastříhanou či nasekanou), česnek, vlašské ořechy, parmazán a olej (nejprve dejte 2 lžíce, podle potřeby přidejte další) dohladka. Podle chuti osolte a opepřete.

3

Těstoviny sceďte a pak do nich hned vmíchejte pesto. Podávejte posypané zbývající potočnicí, olivami, dalšími ořechy a parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín