Obáváte-li se, že jídlo bude příliš suché, vmíchejte do něj spolu s potočnicovým pestem i trochu vody z vaření těstovin. Potočnici lze nahradit rukolou (není to úplně ono), planou řeřišnicí luční či lžičníkem lékařským.
Suroviny
tagliatelle
200
g
sušené nebo 300 g čerstvé, lze nahradit jinými širokými nudlemi
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
potočnice
60
g
česnek
½
stroužku
malý
vlašské ořechy
25
g
lze nahradit pekanovými ořechy či neloupanými mandlemi + další na ozdobení
parmazán
50
g
strouhaný + k podávání
olivový olej panenský
2
PL
nebo víc, podle potřeby
na ozdobení (nejlépe nebarvené, které mají fialovohnědou barvu)
Postup
1
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
2
V robotu, vhodném mixéru nebo chopperu nasekejte polovinu potočnice (nastříhanou či nasekanou), česnek, vlašské ořechy, parmazán a olej (nejprve dejte 2 lžíce, podle potřeby přidejte další) dohladka. Podle chuti osolte a opepřete.
3
Těstoviny sceďte a pak do nich hned vmíchejte pesto. Podávejte posypané zbývající potočnicí, olivami, dalšími ořechy a parmazánem.