Těstoviny s potočnicí

Těstoviny s potočnicí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1237 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 123 g
Tuky 63 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obáváte-li se, že jídlo bude příliš suché, vmíchejte do něj spolu s potočnicovým pestem i trochu vody z vaření těstovin. Potočnici lze nahradit rukolou (není to úplně ono), planou řeřišnicí luční či lžičníkem lékařským. 

Související recepty

Suroviny

tagliatelle 200 g
sušené nebo 300 g čerstvé, lze nahradit jinými širokými nudlemi
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
potočnice 60 g
česnek 0.5 stroužku
malý
vlašské ořechy 25 g
lze nahradit pekanovými ořechy či neloupanými mandlemi + další na ozdobení
parmazán 50 g
strouhaný + k podávání
olivový olej panenský 2 PL
nebo víc, podle potřeby
olivy černé
na ozdobení (nejlépe nebarvené, které mají fialovohnědou barvu)

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.

2 V robotu, vhodném mixéru nebo chopperu nasekejte polovinu potočnice (nastříhanou či nasekanou), česnek, vlašské ořechy, parmazán a olej (nejprve dejte 2 lžíce, podle potřeby přidejte další) dohladka. Podle chuti osolte a opepřete.

3 Těstoviny sceďte a pak do nich hned vmíchejte pesto. Podávejte posypané zbývající potočnicí, olivami, dalšími ořechy a parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit