Těstoviny s potočnicí

Těstoviny s potočnicí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1237 kcal
Bílkoviny 44 g
Cukr 123 g
Tuky 63 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Obáváte-li se, že jídlo bude příliš suché, vmíchejte do něj spolu s potočnicovým pestem i trochu vody z vaření těstovin. Potočnici lze nahradit rukolou (není to úplně ono), planou řeřišnicí luční či lžičníkem lékařským. 

Suroviny

tagliatelle 200 g
sušené nebo 300 g čerstvé, lze nahradit jinými širokými nudlemi
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
potočnice 60 g
česnek 0.5 stroužku
malý
vlašské ořechy 25 g
lze nahradit pekanovými ořechy či neloupanými mandlemi + další na ozdobení
parmazán 50 g
strouhaný + k podávání
olivový olej panenský 2 PL
nebo víc, podle potřeby
olivy černé
na ozdobení (nejlépe nebarvené, které mají fialovohnědou barvu)

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.

2 V robotu, vhodném mixéru nebo chopperu nasekejte polovinu potočnice (nastříhanou či nasekanou), česnek, vlašské ořechy, parmazán a olej (nejprve dejte 2 lžíce, podle potřeby přidejte další) dohladka. Podle chuti osolte a opepřete.

3 Těstoviny sceďte a pak do nich hned vmíchejte pesto. Podávejte posypané zbývající potočnicí, olivami, dalšími ořechy a parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit