0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sendvič s rybími prsty & zelenou majonézou

Sendvič s rybími prsty & zelenou majonézou

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Por 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1927 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 312 g
Tuky 51 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takový sendvič jste ještě nejedli! Přestože můžete potočnici nahradit rukolou, pokud ji seženete, dejte jí šanci. Obsahujete totiž spoustu vápníku, manganu a vitaminů A, C, B6 a K. 

Suroviny

rybí filé 6 ks
rybí prsty
olej
na opékání nebo smažení
potočnice 5 hrstí
2 hrsti na majonézu + 2-3 hrsti k podávání
citronová šťáva
podle chuti
majonéza 3 PL
toustový chléb 4 plátek
jarní cibulka 1 ks
nakrájená na tenká kolečka

1 Předehřejte troubu nebo gril (nebo si nachystejte toustovač) a na pánvi na oleji opečte, usmažte či jinak podle návodu připravte rybí prsty.

2 Mezitím nasekejte 2 hrsti potočnice v mixéru nebo v chopperu najemno. Přidejte majonézu a promíchejte několika pulzy. Dochuťte citronovou šťávou podle libosti.

3 Plátky chleba zlehka opečte, aby zůstaly uvnitř vláčné. Dva potřete tlustou vrstvou majonézy. Na ni dejte rybí prsty, posypte jarní cibulkou a završte hromádkou potočnice a pak přiklopte a hned jezte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč