Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendvič s rybími prsty & zelenou majonézou

Sendvič s rybími prsty & zelenou majonézou

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Por 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1927 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 312 g
Tuky 51 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takový sendvič jste ještě nejedli! Přestože můžete potočnici nahradit rukolou, pokud ji seženete, dejte jí šanci. Obsahujete totiž spoustu vápníku, manganu a vitaminů A, C, B6 a K. 

Suroviny

rybí filé 6 ks
rybí prsty
olej
na opékání nebo smažení
potočnice 5 hrstí
2 hrsti na majonézu + 2-3 hrsti k podávání
majonéza 3 PL
jarní cibulka 1 ks
nakrájená na tenká kolečka

Postup

1

Předehřejte troubu nebo gril (nebo si nachystejte toustovač) a na pánvi na oleji opečte, usmažte či jinak podle návodu připravte rybí prsty.

2

Mezitím nasekejte 2 hrsti potočnice v mixéru nebo v chopperu najemno. Přidejte majonézu a promíchejte několika pulzy. Dochuťte citronovou šťávou podle libosti.

3

Plátky chleba zlehka opečte, aby zůstaly uvnitř vláčné. Dva potřete tlustou vrstvou majonézy. Na ni dejte rybí prsty, posypte jarní cibulkou a završte hromádkou potočnice a pak přiklopte a hned jezte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

AD
Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem
  • Zajímavosti

Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vypukne už za necelé dva týdny a město opět po roce zaplní tisíce filmových fanoušků. Patříte k těm, kteří si rádi užívají vše, co festival nabízí? Stíháte několik filmů...
AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...