0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sendvič s rybími prsty & zelenou majonézou

Sendvič s rybími prsty & zelenou majonézou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Por 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1927 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 312 g
Tuky 51 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takový sendvič jste ještě nejedli! Přestože můžete potočnici nahradit rukolou, pokud ji seženete, dejte jí šanci. Obsahujete totiž spoustu vápníku, manganu a vitaminů A, C, B6 a K. 

Suroviny

rybí filé 6 ks
rybí prsty
olej
na opékání nebo smažení
potočnice 5 hrstí
2 hrsti na majonézu + 2-3 hrsti k podávání
citronová štáva
podle chuti
majonéza 3 PL
toustový chléb 4 plátek
jarní cibulka 1 ks
nakrájená na tenká kolečka

1 Předehřejte troubu nebo gril (nebo si nachystejte toustovač) a na pánvi na oleji opečte, usmažte či jinak podle návodu připravte rybí prsty.

2 Mezitím nasekejte 2 hrsti potočnice v mixéru nebo v chopperu najemno. Přidejte majonézu a promíchejte několika pulzy. Dochuťte citronovou šťávou podle libosti.

3 Plátky chleba zlehka opečte, aby zůstaly uvnitř vláčné. Dva potřete tlustou vrstvou majonézy. Na ni dejte rybí prsty, posypte jarní cibulkou a završte hromádkou potočnice a pak přiklopte a hned jezte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit