Takový sendvič jste ještě nejedli! Přestože můžete potočnici nahradit rukolou, pokud ji seženete, dejte jí šanci. Obsahujete totiž spoustu vápníku, manganu a vitaminů A, C, B6 a K.
Suroviny
rybí filé
6
ks
rybí prsty
olej
na opékání nebo smažení
potočnice
5
hrstí
2 hrsti na majonézu + 2-3 hrsti k podávání
podle chuti
majonéza
3
PL
toustový chléb
4
plátek
jarní cibulka
1
ks
nakrájená na tenká kolečka
Postup
1
Předehřejte troubu nebo gril (nebo si nachystejte toustovač) a na pánvi na oleji opečte, usmažte či jinak podle návodu připravte rybí prsty.
2
Mezitím nasekejte 2 hrsti potočnice v mixéru nebo v chopperu najemno. Přidejte majonézu a promíchejte několika pulzy. Dochuťte citronovou šťávou podle libosti.
3
Plátky chleba zlehka opečte, aby zůstaly uvnitř vláčné. Dva potřete tlustou vrstvou majonézy. Na ni dejte rybí prsty, posypte jarní cibulkou a završte hromádkou potočnice a pak přiklopte a hned jezte.