Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohový krém

Jemný a nadýchaný tvarohový krém, který si (nejen) děti zamilují. Podávat ho můžete jen tak, ozdobený kvítky, skvělé k němu budou ale i piškoty, linecké sušenky nebo perníčky, třeba ve tvaru vajíček!

Vydání: 2020/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chladnutí
PT10M
Vaření 0:10
Pohár

Ingredience

    • 250 ml mléka
    • 1 vanilkový lusk
    • 20 g vanilkového pudinkového prášku či kukuřičného škrobu
    • 4 lžíce krupicového cukru nebo podle chuti + na dokončení
    • 2 žloutky

    NA DOKONČENÍ

    • 250 g tvarohu ve vaničce, o pokojové teplotě
    • 200 ml smetany ušlehané do měkkých špiček
    • jedlé květy na ozdobení (my jsme použili sedmikrásky)

Příprava jídla

1 Do rendlíku vlijte polovinu mléka. Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte a semínka i s luskem dejte k mléku do rendlíku a zvolna přiveďte k varu.

2 Ve zbylé polovině mléka promíchejte pudinkový prášek/škrob, cukr a žloutky. Vlijte do rendlíku a směs zvolna, na co nejmírnějším plameni a za stálého míchání vařte do zhoustnutí, cca 5 minut.

3 Do ještě teplého pudinku vmíchejte tvaroh, nechte vychladnout a jemně zapracujte ušlehanou smetanu, případně doslaďte. Rozdělte do skleniček a ozdobte jedlými květy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelené placičky z brokolice a hrášku s jednoduchým dipem

Kapr se šalvějovou omáčkou a citronovou čočkou

Velikonoční nádivka ve slaninovém kabátku

Kuřecí polévka s chřestem a svítkem

Pečený svítek s kerblíkem a zeleným chřestem

Trojctihodná roláda

Bylinkové brambory

Ředkvičkový salát

Tvarohový beránek

Chlebíčky s velikonoční hrudkou

Vajíčkový salát s ředkvičkami

Vajíčkový salát s kuřetem

Krémové dezerty

Přidat komentář