
Tvarohový krém
Jemný a nadýchaný tvarohový krém, který si (nejen) děti zamilují. Podávat ho můžete jen tak, ozdobený kvítky, skvělé k němu budou ale i piškoty, linecké sušenky nebo perníčky, třeba ve tvaru vajíček!
Ingredience
- 250 ml mléka
- 1 vanilkový lusk
- 20 g vanilkového pudinkového prášku či kukuřičného škrobu
- 4 lžíce krupicového cukru nebo podle chuti + na dokončení
- 2 žloutky
- 250 g tvarohu ve vaničce, o pokojové teplotě
- 200 ml smetany ušlehané do měkkých špiček
- jedlé květy na ozdobení (my jsme použili sedmikrásky)
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Do rendlíku vlijte polovinu mléka. Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte a semínka i s luskem dejte k mléku do rendlíku a zvolna přiveďte k varu.
2 Ve zbylé polovině mléka promíchejte pudinkový prášek/škrob, cukr a žloutky. Vlijte do rendlíku a směs zvolna, na co nejmírnějším plameni a za stálého míchání vařte do zhoustnutí, cca 5 minut.
3 Do ještě teplého pudinku vmíchejte tvaroh, nechte vychladnout a jemně zapracujte ušlehanou smetanu, případně doslaďte. Rozdělte do skleniček a ozdobte jedlými květy.
Přidat komentář