Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohová pomazánka s pečenou paprikou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 38
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 238 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 16 g
Tuky 10 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnou chuť tvarohové pomazánky zvýrazní opečená paprika a pažitka. Nasekaná pažitka toto duo ještě umocní. Nejlépe chutná druhý den, na plátku čerstvého pečiva. Tvarohová pomazánka s pečenou paprikou je skvělou volbou na rychlou studenou večeři, nebo si ji dejte ke svačině.

Související recepty

Suroviny

tvaroh 250 g
pažitka 1 svazek
sůl
pepř

Postup

1

Promíchejte 250 g tvarohu, 1 velkou červenou papriku nebo 2 malé, opečené, oloupané a nasekané nadrobno, ½–1 svazek nasekané pažitky.

2

Osolte a opepřete. Tvarohová pomazánka s pečenou paprikou je nejlepší odleželá a na plátku čerstvého pečiva.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

02.08.2015 14:06

Výborné. Doporučuji dát papriky po upečení do igelitového pytliku. Spaří se. Slupka jde pak nádherně stáhnout.

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...