0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vaječné lodičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1363 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 1 g
Tuky 116 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá a vtipná svačinka stoprocentně sklidí úspěch. Vzhůru na palubu!

Suroviny

vejce 6 ks
hořčice plnotučná 1 ČL
máslo 60 g
změklé
paprika
kousek červené, žluté a zelené
sůl
tyčinky
slané

1 Vejce uvařte natvrdo a nechte vychladnout. Oloupejte je, opatrně přepulte a do misky vyjměte žloutky. Rozmačkejte je vidličkou, přidejte hořčici a máslo. Osolte a rozmíchejte dohladka. Směsí naplňte bílkové lodičky.

2 Z kousků červené, žluté a zelené papriky vyrobte plachty – od každé barvy budete potřebovat dva čtverce velké dva až tři centimetry. Každý čtverec překrojte úhlopříčně na poloviny a vzniklé plachty pak vítězně vztyčte na palubě ze žloutkové směsi. Roli stožárů zastanou kousky slaných tyčinek.

NAŠIM NÁMOŘNÍKŮM se mořské menu moc líbilo. Napište na oplátku vy nám do redakce, jak jste se se svými dětmi pobavili!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit