Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2007/6

Červen 2007

Recepty z vydání

Avokádová salsa

Nesmrtelná salsa.

Avokádové lodičky plněné tuňákem

Pokud máte rádi hummus a zrovna vám trocha této arabské pasty zbývá v lednici, určitě jí ozdobte plněná avokáda. K...

Bramborový salát s avokádem

Avokádo se často přirovnává k máslu. Když je tohle ovoce plně zralé, má krémovou konzistenci a jemnou, lehce olejnatou...

Kyblík s pískem (narozeninový dort)

Pozor, valí se sem módní vlna plážových dortů! Až ho vaše batole spořádá, otřete zbytky jídla a hurá s kyblíkem na...

Vlnolam

I něco tak obyčejného, jako je chléb s marmeládou, může děti nadchnout. Stačí změnit polohu chleba na talíři!

Záchranné kruhy

Bagel, slané kulaté pečivo s otvorem uprostřed, přímo svádí k tomu, aby posloužilo malým námořníkům jako lahodný...

Rybičky

Pokud vám ve sbírce vykrajovátek chybí rybička, určitě najdete aspoň hvězdu, která se snadno promění v mořskou hvězdici...

Vaječné lodičky

Jednoduchá a vtipná svačinka stoprocentně sklidí úspěch. Vzhůru na palubu!

Žraločí dort

Úplně obyčejná želatina a vanilkový pudink vypadají v kombinaci se žraloky naprosto skvostně. Tuhle radost zvládne...

Cuketky se sýrem

Skvělé ke grilovanému masu

Kuře pěti vůní s citronem

Nebojte se místo cukru použít na marinování med - kuře bude ještě vypečenější!

Uhlířské špagety

Krémovitě vláčná omáčka k těstovinám carbonara je láska na první ochutnání!

Toskánský piniový koláč ,pinolata'

Přiznám to rovnou: při přípravě na focení jsme zapomněli na prášek do pečiva. Vznikla tak pinolata hutná – a...

Plněné cuketové soudky

Výrazná rýže, jemně ostrý šmrnc citronů, bylinky a pochopitelně sladké, křupavé pinie dodají cuketám senzační říz!

Piniové medové máslo

Všechny ořechy, oříšky a jadérka se dají výtečně drtit nebo mixovat, čímž se z nich uvolňuje olej – obsahují ho...

Jahody s balzamikem

Na pohled zběsilá kombinace, ale je přímo famózní! Zkuste ji třeba jako nápaditý předkrm.

Jahody s vodkou

Lehce hříšný dezert, který se stane hvězdou každé zahradní party. Jen dávejte pozor, aby se do něj nepustily děti!

Plněné jahody

Rozplynou se na jazyku...

Jahodový dort

Tenhle dort má samá plus: je chutný, efektní a snadný! Pokud nemáte dvě dortové formy, upečte korpusy postupně. Můžete...

Jahodové košíčky s krémem

Představte si košíček z křehkého těsta naplněný lehounkým, nadýchaným vanilkovým krémem a čerstvými jahodami…...

Jahodová bublanina

Naprostá klasika, kterou mandlové lupínky dotáhnou k dokonalosti!

Květák smažený po italsku s křupavou kůrčičkou

Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a celé dílko bude po osmažení labužnicky chroupat...

Koprovka s vajíčkem a novými bramborami

Smetana a pečlivé dochucení vrátí koprovku na čelný post v jídelníčku!

Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou

Po povaření modrá barva borůvek zintenzivní na fialovou a chuť na božskou. S jemnými noky je to báječné spojení!

Fíkový koláč

Exkluzivní dezert...

Lehký zeleninový vývar se špaldovým kapáním

Jemný vývar umí díky různé zelenině (nestříkané, ze zahrádky) měnit chuť.

Pohár z ovesného mléka s jahodami

Zdravý tady znamená mimo jiné absenci bílého cukru. Chuť je ale neodolatelná!

Nejlepší slepičí polévka

Klasická, vonící, úžasná. Za trochu péče se mnohonásobně odvděčí!

Zapečený rýžový koláč s cuketami a fetou

Šťavnatá a vláčná pochoutka z neobvyklého ‚těsta‘ je koláčem i nákypem!...

Laskonky

Královský kousek

Přidat komentář