Úplně obyčejná želatina a vanilkový pudink vypadají v kombinaci se žraloky naprosto skvostně. Tuhle radost zvládne dětem připravit i úplný začátečník!
Suroviny
Postup
Ze 300 ml vody, moučkového cukru a želatiny připravte podle návodu na obalu žluté želé (obvykle je třeba všechny ingredience smíchat a zhruba minutu prohřát). Chlebíčkovou formu lehce vytřete olejem nebo vyložte potravinářskou fólií. Želatinu nechte deset minut chladnout, pak ji – ještě teplou, avšak nikoli horkou – vlijte do formy. Počkejte ještě pět minut a spodní stranou nahoru do želatiny vtlačte bonbony. Nechte hodinu tuhnout v lednici.
Z pudinkového prášku a mléka uvařte pudink. Oslaďte krystalovým cukrem, odstavte a za stálého míchání minutu chlaďte ve studené vodě. Teplý pudink nalijte na želatinu, zarovnejte a nechte v lednici do rána ztuhnout. Pak dort vyklopte na servírovací talíř.
Komentáře