Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žraločí dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1196 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 181 g
Tuky 8 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úplně obyčejná želatina a vanilkový pudink vypadají v kombinaci se žraloky naprosto skvostně. Tuhle radost zvládne dětem připravit i úplný začátečník!

Suroviny

žlutá, prášková, na 300 ml tekutiny
olej
na vytření formy
bonbóny
želatinové, ve tvaru žraloků, ryb nebo zvířatek
mléko 400 ml
krystalový cukr 2 PL

Postup

1

Ze 300 ml vody, moučkového cukru a želatiny připravte podle návodu na obalu žluté želé (obvykle je třeba všechny ingredience smíchat a zhruba minutu prohřát). Chlebíčkovou formu lehce vytřete olejem nebo vyložte potravinářskou fólií. Želatinu nechte deset minut chladnout, pak ji – ještě teplou, avšak nikoli horkou – vlijte do formy. Počkejte ještě pět minut a spodní stranou nahoru do želatiny vtlačte bonbony. Nechte hodinu tuhnout v lednici.

2

Z pudinkového prášku a mléka uvařte pudink. Oslaďte krystalovým cukrem, odstavte a za stálého míchání minutu chlaďte ve studené vodě. Teplý pudink nalijte na želatinu, zarovnejte a nechte v lednici do rána ztuhnout. Pak dort vyklopte na servírovací talíř.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

05.12.2007 08:41
Recept se nachází v č. 6/07, str.34

Apetit magazín