Žraločí dort

Žraločí dort

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1196 kcal
Bílkoviny 99 g
Cukr 181 g
Tuky 8 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Úplně obyčejná želatina a vanilkový pudink vypadají v kombinaci se žraloky naprosto skvostně. Tuhle radost zvládne dětem připravit i úplný začátečník!

Suroviny

želatina 1 bal
žlutá, prášková, na 300 ml tekutiny
moučkový cukr 3 PL
olej
na vytření formy
bonbóny
želatinové, ve tvaru žraloků, ryb nebo zvířatek
pudinkový prášek 1 bal
mléko 400 ml
krystalový cukr 2 PL
1.  Ze 300 ml vody, moučkového cukru a želatiny připravte podle návodu na obalu žluté želé (obvykle je třeba všechny ingredience smíchat a zhruba minutu prohřát). Chlebíčkovou formu lehce vytřete olejem nebo vyložte potravinářskou fólií. Želatinu nechte deset minut chladnout, pak ji – ještě teplou, avšak nikoli horkou – vlijte do formy. Počkejte ještě pět minut a spodní stranou nahoru do želatiny vtlačte bonbony. Nechte hodinu tuhnout v lednici.

2.  Z pudinkového prášku a mléka uvařte pudink. Oslaďte krystalovým cukrem, odstavte a za stálého míchání minutu chlaďte ve studené vodě. Teplý pudink nalijte na želatinu, zarovnejte a nechte v lednici do rána ztuhnout. Pak dort vyklopte na servírovací talíř.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit