
Vegetariánská čočka s tahini
Tuhle superrychlou letní pánev vhodnou i pro vegetariány určitě nevaříte naposled!
Vydání: 2016/8
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 50g sezamové pasty tahini
- nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule, na tenké plátky
- 1 stroužek česneku, drcený
- 1 žlutá paprika, na tenké nudličky
- 200g zelených fazolek, odštípnuté špičky a přepůlené
- 2 malé cukety, podélně překrojené napůl a nakrájené na plátky
- 250g čočky z konzervy, slité a propláchnuté
- velká hrst mladého (baby) špenátu
- lístky koriandru na posypání
Příprava jídla
1 V misce prošlehejte pastu tahini, kůru a šťávu z citronu a 50ml studené vody na zálivku. Osolte a opepřete.
2 Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mírně osolte a opékejte 2 minuty, až změkne a začne se zbarvovat. Přidejte česnek, papriku, fazolky a cuketu a za stálého míchání opékejte ještě 5 minut.
3 Přidejte čočku a připravenou zálivku. Zahřívejte a míchejte ještě pár minut, aby se vše prohřálo. Vypněte a vmíchejte špenát. Podávejte posypané lístky koriandru.
Přidat komentář