Kombinace cukety a rukoly je neobvyklá, ale moc dobrá. Když ještě přikousnete toustík s kozím sýrem, budete lapeni!
Suroviny
cibule
1
ks
nadrobno
olivový olej
1
PL
lze nahradit máslem
brambory
1
ks
typ C, oloupaná, na kostičky
cuketa
4
ks
střední, na kostičky / nastrouhaná nahrubo
rukola
100
g
nahrubo, + na ozdobu
vývar zeleninový
850
ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
panenský, na pokapání
bageta
8
plátek
tenké
kozí sýr
150
g
čerstvý
1 Na oleji nebo másle zvolna opékejte cibuli 5–10 minut, až změkne. Přidejte bramboru a opékejte dalších 5 minut. Pak přidejte cuketu, potom rukolu a nakonec vlijte vývar. Osolte a opepřete.
2 Přiveďte k varu a vařte 5 minut, až cukety změknou. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
3 Polévku podávejte pokapanou panenským olivovým olejem a posypanou rukolou a pepřem. Doplňte opečenými plátky bagety s kozím sýrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů)
- Jedeme na zelenou(42 receptů)
- Rychlé letní polévky(20 receptů)
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů)
- Trpíte jarní únavou a svádíte to na počasí? Možná je to spíše chybou v jídelníčku, kterou dělají všichni(23 receptů)