Burgery à la salát Caesar

Burgery à la salát Caesar

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 691 kcal
Bílkoviny 38 g
Cukr 14 g
Tuky 51 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Oblíbený salát ve formě burgeru? Snadná a rychlá příprava, efektní forma a skvělá chuť... To si necháme líbit!

Suroviny

2 ks
kuřecí prsní řízek
olivový olej 1 PL
citron 1 ks
šťáva
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
4 ks
rustikální bulka lze nahradit malými cabattami, napůl
zakysaná smetana 3 PL
lze nahradit 30% zakysanou smetanou
vejce 2 ks
natvrdo, na plátky
1 ks
salát little gem rozebraný na listy
řeřicha 1
ostříhané lístky
parmazán 25 g
na jemné hobliny

1 Rozpalte grilovací pánev. Kuřecí řízky prořízněte horizontálně tak, aby z každého vznikly 2 tenčí plátky. Položte je mezi dva archy pečicího papíru a naklepejte je. Vybalte maso z papíru a důkladně ho potřete olivovým olejem.

Na grilu nebo grilovací pánvi opékejte po každé straně zhruba 4 minuty dozlatova. Přendejte na talíř, pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete a nechte chvilku odpočinout. Opečte i řezné plochy housek.

3 Na dip v misce promíchejte crème fraîche nebo zakysanou smetanu a zbylou citronovou šťávu. Čtyři půlky housek obložte plátky grilovaného kuřecího masa, plátky vajec, salátem a lžící připraveného dipu. Navrch posypte lístky řeřichy a hoblinami parmazánu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit