Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Burgery à la salát Caesar
Burgery à la salát Caesar
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Burgery à la salát Caesar

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 996 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 15 g
Tuky 60 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený salát ve formě burgeru? Snadná a rychlá příprava, efektní forma a skvělá chuť... To si necháme líbit!

Suroviny

olivový olej 1 PL
šťáva
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
4 ks
rustikální bulka lze nahradit malými cabattami, napůl
lze nahradit 30% zakysanou smetanou
vejce 2 ks
natvrdo, na plátky
little gem salát 1 ks
rozebraný na listy
řeřicha 1 bal
ostříhané lístky
na jemné hobliny

Postup

1

Rozpalte grilovací pánev. Kuřecí řízky prořízněte horizontálně tak, aby z každého vznikly 2 tenčí plátky. Položte je mezi dva archy pečicího papíru a naklepejte je. Vybalte maso z papíru a důkladně ho potřete olivovým olejem.

2

Na grilu nebo grilovací pánvi opékejte po každé straně zhruba 4 minuty dozlatova. Přendejte na talíř, pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete a nechte chvilku odpočinout. Opečte i řezné plochy housek.

3

Na dip v misce promíchejte crème fraîche nebo zakysanou smetanu a zbylou citronovou šťávu. Čtyři půlky housek obložte plátky grilovaného kuřecího masa, plátky vajec, salátem a lžící připraveného dipu. Navrch posypte lístky řeřichy a hoblinami parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8