Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vegetariánská čočka s tahini
Vegetariánská čočka s tahini
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vegetariánská čočka s tahini

3.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1681 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 186 g
Tuky 62 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle superrychlou letní pánev vhodnou i pro vegetariány určitě nevaříte naposled! 

Suroviny

šťáva a kůra
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
na tenké plátky
česnek 1 stroužek
drcený
na nudličky
fazolky zelené 200 g
odštípnuté špičky, přepůlené
malá, podélně překrojené napůl, na plátky
čočka 250 g
z konzervy, slitá, propláchnutá
koriandr čerstvý
lístky, na posypání

Postup

1

V misce prošlehejte pastu tahini, kůru a šťávu z citronu a 50ml studené vody na zálivku. Osolte a opepřete.

2

Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mírně osolte a opékejte 2 minuty, až změkne a začne se zbarvovat. Přidejte česnek, papriku, fazolky a cuketu a za stálého míchání opékejte ještě 5 minut.

3

Přidejte čočku a připravenou zálivku. Zahřívejte a míchejte ještě pár minut, aby se vše prohřálo. Vypněte a vmíchejte špenát. Podávejte posypané lístky koriandru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8