Tuhle superrychlou letní pánev vhodnou i pro vegetariány určitě nevaříte naposled!
Suroviny
tahini
50
g
citron
1
ks
šťáva a kůra
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
2
PL
cibule červená
1
ks
na tenké plátky
česnek
1
stroužek
drcený
paprika žlutá
1
ks
na nudličky
fazolky zelené
200
g
odštípnuté špičky, přepůlené
cuketa
2
ks
malá, podélně překrojené napůl, na plátky
čočka
250
g
z konzervy, slitá, propláchnutá
baby špenát
1
hrst
koriandr čerstvý
lístky, na posypání
Postup
1
V misce prošlehejte pastu tahini, kůru a šťávu z citronu a 50ml studené vody na zálivku. Osolte a opepřete.
2
Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mírně osolte a opékejte 2 minuty, až změkne a začne se zbarvovat. Přidejte česnek, papriku, fazolky a cuketu a za stálého míchání opékejte ještě 5 minut.
3
Přidejte čočku a připravenou zálivku. Zahřívejte a míchejte ještě pár minut, aby se vše prohřálo. Vypněte a vmíchejte špenát. Podávejte posypané lístky koriandru.