Vegetariánská čočka s tahini

Vegetariánská čočka s tahini

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 (4)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 501 kcal
Bílkoviny 9 g
Cukr 40 g
Tuky 29 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tuhle superrychlou letní pánev vhodnou i pro vegetariány určitě nevaříte naposled! 

Suroviny

50 g
sezamová pasta tahini
citron 1 ks
šťáva a kůra
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
česnek 1 stroužek
drcený
paprika žlutá 1 ks
na nudličky
fazolky zelené 200 g
odštípnuté špičky, přepůlené
cuketa 2 ks
malá, podélně překrojené napůl, na plátky
250 g
čočka z konzervy slitá, propláchnutá
hrst
mladý (baby) špenát velká
koriandr
lístky, na posypání

1 V misce prošlehejte pastu tahini, kůru a šťávu z citronu a 50ml studené vody na zálivku. Osolte a opepřete.

2 Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mírně osolte a opékejte 2 minuty, až změkne a začne se zbarvovat. Přidejte česnek, papriku, fazolky a cuketu a za stálého míchání opékejte ještě 5 minut.

3 Přidejte čočku a připravenou zálivku. Zahřívejte a míchejte ještě pár minut, aby se vše prohřálo. Vypněte a vmíchejte špenát. Podávejte posypané lístky koriandru. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit