Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos s kuskusem a koprovým dipem
Losos s kuskusem a koprovým dipem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos s kuskusem a koprovým dipem

4.5/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2226 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 121 g
Tuky 113 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle luxusní večeře je připravená během chvilky a zvládnou ji i úplní kuchařští začátečníci. 

Suroviny

kuskus 140 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
losos 4 filety
à 150-200 g
olivový olej 1 PL
+ na kuskus
kopr 3 PL
nasekaný
z 1 vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra + 1 na klínky
česnek 1 stroužek
drcený
okurka ½ ks
podélně na čtvrtky, a pak plátky
na kostičky
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Kuskus v míse promíchejte se lžičkou soli a přelijte 400ml vroucí vody. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kuskus nasáknout tekutinu (asi 8–10 minut).

2

Mezitím připravte rybu. Na středním plameni rozehřejte velkou nepřilnavou pánev. Filety potřete olejem a opékejte 5 minut po jedné straně, pak obraťte a opékejte 1–2 minuty po druhé straně. Nemusí být úplně propečené, budou pak šťavnatější.

3

Zakysanou smetanu smíchejte s koprem, strouhanou citronovou kůrou a česnekem. Osolte, opepřete a dotáhněte citronovou šťávou podle chuti.

4

Měkký kuskus načechrejte vidličkou. Smíchejte s 1 lžící olivového oleje, 1 lžící citronové šťávy, nakrájenou okurkou, paprikou a nasekanou petrželkou, dosolte a opepřete. Podávejte s lososem, klínky citronu a koprovým dipem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8