Losos s kuskusem a koprovým dipem

Losos s kuskusem a koprovým dipem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1807 kcal
Bílkoviny 115 g
Cukr 119 g
Tuky 89 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tahle luxusní večeře je připravená během chvilky a zvládnou ji i úplní kuchařští začátečníci. 

Suroviny

kuskus 140 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
losos 4 ks
à 150-200g
olivový olej 1 PL
+ na kuskus
zakysaná smetana 150 ml
kopr 3 PL
nasekaný
citron 2 ks
z 1 šťáva a kůra, 1 na klínky
česnek 1 stroužek
drcený
okurka 0.5 ks
podélně na čtvrtky a pak plátky
paprika červená 1 ks
na kostičky
petrželka hrst
nasekaná

1 Kuskus v míse promíchejte se lžičkou soli a přelijte 400ml vroucí vody. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kuskus nasáknout tekutinu (asi 8–10 minut).

2 Mezitím připravte rybu. Na středním plameni rozehřejte velkou nepřilnavou pánev. Filety potřete olejem a opékejte 5 minut po jedné straně, pak obraťte a opékejte 1–2 minuty po druhé straně. Nemusí být úplně propečené, budou pak šťavnatější.

3 Zakysanou smetanu smíchejte s koprem, strouhanou citronovou kůrou a česnekem. Osolte, opepřete a dotáhněte citronovou šťávou podle chuti.

4 Měkký kuskus načechrejte vidličkou. Smíchejte s 1 lžící olivového oleje, 1 lžící citronové šťávy, nakrájenou okurkou, paprikou a nasekanou petrželkou, dosolte a opepřete. Podávejte s lososem, klínky citronu a koprovým dipem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit