Geniálně jednoduché, jednoduše geniální. Sladkokyselá chuť cibulky si s vepřovým skvěle rozumí, cizrna je možná netradiční, ale skvělá, lehká a výživná příloha. Nebojte se ji zařadit častěji!
Suroviny
Postup
V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vsypte cibuli, osolte a zvolna ji opékejte zhruba 10 minut, aby změkla a začala zlátnout. Přidejte ocet, cukr, vývar a 3–5 minut povařte, aby se vývar takřka vyvařil. Vmíchejte cizrnu a nechte ji prohřát. Poté ji lehce pomačkejte vidličkou. Odstavte z plotny a vmíchejte petrželku. Dochuťte solí a pepřem.
Rozpalte pánev a kotlety osolte a opepřete. Pokud mají tukové krytí, začněte je opékat nejdříve z boku právě tam, kde je tuková vrstva. Teprve poté kotlety opečte nejdříve z jedné a pak z druhé strany, vždy cca 5–7 minut. Dejte je na nahřátý talíř, zakryjte alobalem a nechte 3–4 minuty dojít. Šťávu, kterou maso na talíři pustí, vmíchejte k cizrně.
Opečené kotlety podávejte s cizrnou, případně můžete přidat i pečivo.
NĚCO NAVÍC
Cizrny se sladkokyselou cibulkou udělejte klidně více, další den ji můžete přidat do salátu, skvělá bude ale i smíchaná s kuskusem a grilovanou zeleninou!
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.