0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové kotlety se sladkokyselou cizrnou

Vepřové kotlety se sladkokyselou cizrnou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Vepřové kotlety se sladkokyselou cizrnou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1849 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 225 g
Tuky 40 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduché, jednoduše geniální. Sladkokyselá chuť cibulky si s vepřovým skvěle rozumí, cizrna je možná netradiční, ale skvělá, lehká a výživná příloha. Nebojte se ji zařadit častěji!

Suroviny

olivový olej
cibule červená 1 ks
přepůlená a nakrájená na tenká půlkolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet červený 2 PL
krupicový cukr 1 ČL
vývar kuřecí 100 ml
cizrna 400 g
1 konzerva, slitá a propláchnutá
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nebo jiné bylinky – např. koriandr
kotleta 2 ks
s kostí (nejlépe z přeštického prasete, které mají skvělé tukové krytí)

Postup

1

V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vsypte cibuli, osolte a zvolna ji opékejte zhruba 10 minut, aby změkla a začala zlátnout. Přidejte ocet, cukr, vývar a 3–5 minut povařte, aby se vývar takřka vyvařil. Vmíchejte cizrnu a nechte ji prohřát. Poté ji lehce pomačkejte vidličkou. Odstavte z plotny a vmíchejte petrželku. Dochuťte solí a pepřem.

2

Rozpalte pánev a kotlety osolte a opepřete. Pokud mají tukové krytí, začněte je opékat nejdříve z boku právě tam, kde je tuková vrstva. Teprve poté kotlety opečte nejdříve z jedné a pak z druhé strany, vždy cca 5–7 minut. Dejte je na nahřátý talíř, zakryjte alobalem a nechte 3–4 minuty dojít. Šťávu, kterou maso na talíři pustí, vmíchejte k cizrně. 

3

Opečené kotlety podávejte s cizrnou, případně můžete přidat i pečivo.

NĚCO NAVÍC
Cizrny se sladkokyselou cibulkou udělejte klidně více, další den ji můžete přidat do salátu, skvělá bude ale i smíchaná s kuskusem a grilovanou zeleninou!

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit