Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové kotlety se sladkokyselou cizrnou
Vepřové kotlety se sladkokyselou cizrnou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Vepřové kotlety se sladkokyselou cizrnou

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1849 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 225 g
Tuky 40 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduché, jednoduše geniální. Sladkokyselá chuť cibulky si s vepřovým skvěle rozumí, cizrna je možná netradiční, ale skvělá, lehká a výživná příloha. Nebojte se ji zařadit častěji!

Suroviny

olivový olej
přepůlená a nakrájená na tenká půlkolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet červený 2 PL
vývar kuřecí 100 ml
cizrna 400 g
1 konzerva, slitá a propláchnutá
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nebo jiné bylinky – např. koriandr
kotleta 2 ks
s kostí (nejlépe z přeštického prasete, které mají skvělé tukové krytí)

Postup

1

V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vsypte cibuli, osolte a zvolna ji opékejte zhruba 10 minut, aby změkla a začala zlátnout. Přidejte ocet, cukr, vývar a 3–5 minut povařte, aby se vývar takřka vyvařil. Vmíchejte cizrnu a nechte ji prohřát. Poté ji lehce pomačkejte vidličkou. Odstavte z plotny a vmíchejte petrželku. Dochuťte solí a pepřem.

2

Rozpalte pánev a kotlety osolte a opepřete. Pokud mají tukové krytí, začněte je opékat nejdříve z boku právě tam, kde je tuková vrstva. Teprve poté kotlety opečte nejdříve z jedné a pak z druhé strany, vždy cca 5–7 minut. Dejte je na nahřátý talíř, zakryjte alobalem a nechte 3–4 minuty dojít. Šťávu, kterou maso na talíři pustí, vmíchejte k cizrně. 

3

Opečené kotlety podávejte s cizrnou, případně můžete přidat i pečivo.

NĚCO NAVÍC
Cizrny se sladkokyselou cibulkou udělejte klidně více, další den ji můžete přidat do salátu, skvělá bude ale i smíchaná s kuskusem a grilovanou zeleninou!

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...