Kotleta z pánve je sázka na jistotu!
Suroviny
1 Rozehřejte v pánvi dvě lžíce olivového oleje. Kotlety osolte, opepřete a opečte je na oleji dozlatova z obou stran. Pak vyjměte a dejte stranou.
2 Přidejte do pánve cibuli a opékejte, dokud nezměkne. Přilijte víno a nechte je mírně odpařit, pak přidejte vývar a všechny fazole. Navrch fazolí vraťte kotlety a přikryjte pokličkou. Duste cca 20–30 minut, podle síly masa, aby kotlety byly měkké. Pár minut před koncem dušení vsypte špenát, aby zavadnul. Odkryjte, přidejte do fazolí nasekanou petrželku a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Použít můžete jakékoli předem uvařené pevnější fazole. Tak jsme postupovali my – v rámci neplýtvání jídlem jsme zužitkovali fazole zbylé z předchozího focení. Klidně ale můžete zůstat jen u konzervovaných fazolí borlotti.