Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové kotlety s fazolemi na víně

Kotleta z pánve je sázka na jistotu!

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Maso

Ingredience

    • olivový olej
    • 4 vepřové kotlety s kostí
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 cibule, nasekané najemno
    • 200 ml bílého suchého vína
    • 300 ml kuřecího vývaru
    • 2x 400 g konzerva fazolí borlotti, scezených a okapaných
    • 2 hrsti vařených černých fazolí (viz Něco navíc)
    • 300 g baby špenátu
    • menší svazek hladkolisté petrželky, nasekané

Příprava jídla

1 Rozehřejte v pánvi dvě lžíce olivového oleje. Kotlety osolte, opepřete a opečte je na oleji dozlatova z obou stran. Pak vyjměte a dejte stranou.

2 Přidejte do pánve cibuli a opékejte, dokud nezměkne. Přilijte víno a nechte je mírně odpařit, pak přidejte vývar a všechny fazole. Navrch fazolí vraťte kotlety a přikryjte pokličkou. Duste cca 20–30 minut, podle síly masa, aby kotlety byly měkké. Pár minut před koncem dušení vsypte špenát, aby zavadnul. Odkryjte, přidejte do fazolí nasekanou petrželku a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete jakékoli předem uvařené pevnější fazole. Tak jsme postupovali my – v rámci neplýtvání jídlem jsme zužitkovali fazole zbylé z předchozího focení. Klidně ale můžete zůstat jen u konzervovaných fazolí borlotti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí vývar s mátou a pohankou

Šťavnaté thajské kuře v papilotě

Zapečený losos s chřestem a bramborami

Houbové koule s rajčatovou omáčkou a těstovinami

Přidat komentář