Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vepřové kotlety s fazolemi na víně

Vepřové kotlety s fazolemi na víně

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 404 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 39 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kotleta z pánve je sázka na jistotu!

Suroviny

olivový olej
4 ks
vepřová kotleta s kostí
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 2 ks
nasekané najemno
víno bílé 200 ml
vývar kuřecí 300 ml
2 g
konzerva fazolí borlotti scezených a okapaných
2 hrsti
černé fazole vařených (viz Něco navíc)
baby špenát 300 g
petrželka svazek
nasekané

1 Rozehřejte v pánvi dvě lžíce olivového oleje. Kotlety osolte, opepřete a opečte je na oleji dozlatova z obou stran. Pak vyjměte a dejte stranou.

2 Přidejte do pánve cibuli a opékejte, dokud nezměkne. Přilijte víno a nechte je mírně odpařit, pak přidejte vývar a všechny fazole. Navrch fazolí vraťte kotlety a přikryjte pokličkou. Duste cca 20–30 minut, podle síly masa, aby kotlety byly měkké. Pár minut před koncem dušení vsypte špenát, aby zavadnul. Odkryjte, přidejte do fazolí nasekanou petrželku a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete jakékoli předem uvařené pevnější fazole. Tak jsme postupovali my – v rámci neplýtvání jídlem jsme zužitkovali fazole zbylé z předchozího focení. Klidně ale můžete zůstat jen u konzervovaných fazolí borlotti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit