Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kotlety v parmazánové omáčce
Kotlety v parmazánové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kotlety v parmazánové omáčce

4.2/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2320 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 36 g
Tuky 188 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte-li doma malé milovníky parmazánu, tímhle jídlem je zaručeně potěšíte. Solte už jen velmi mírně, parmazán je sám o sobě vydatným zdrojem soli.

Suroviny

kotleta 4 ks
bez kosti, či 4 plátky z vepřové kýty, silné cca 2 cm
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
Na parmazánovou omáčku
česnek 2 stroužky
podrcený
vývar kuřecí 120 ml
strouhaný
petrželka
hladkolistá, na posypání

Postup

1

Kotlety či plátky z kýty dobře osolte a opepřete. Rozpalte těžší pánev, dejte do ní lžíci oleje a lžíci másla a na rozpáleném tuku opékejte maso, zhruba 4 minuty po každé straně. Pak vyjměte z pánve, přesuňte na talíř a uchovejte v teple – můžete například zabalit talíř do alobalu a vložit ho do trouby vyhřáté na cca 50°C.

2

Na omáčku snižte plamen na střední. Do pánve přidejte 2 lžíce másla a přihoďte podrcený česnek. Minutu opékejte, vsypte mouku a opečte ji na zlatavou jíšku. Přilijte vývar, dobře rozmíchejte a nechte 15 minut vařit. Přilijte smetanu a zvolna ještě chvíli vařte, pak vsypte parmazán a nechte ho v omáčce rozpustit. Vraťte do omáčky maso, posypte petrželkou a servírujte – dobrou přílohou jsou nudle, bramborová kaše i rýže.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...