0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotlety v parmazánové omáčce

Kotlety v parmazánové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kotlety v parmazánové omáčce

4.3 / 5. Počet hodnocení: 29
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2320 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 36 g
Tuky 188 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte-li doma malé milovníky parmazánu, tímhle jídlem je zaručeně potěšíte. Solte už jen velmi mírně, parmazán je sám o sobě vydatným zdrojem soli.

Suroviny

kotleta 4 ks
bez kosti, či 4 plátky z vepřové kýty, silné cca 2 cm
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
Na parmazánovou omáčku
máslo 2 PL
česnek 2 stroužky
podrcený
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar kuřecí 120 ml
strouhaný
petrželka
hladkolistá, na posypání

Postup

1

Kotlety či plátky z kýty dobře osolte a opepřete. Rozpalte těžší pánev, dejte do ní lžíci oleje a lžíci másla a na rozpáleném tuku opékejte maso, zhruba 4 minuty po každé straně. Pak vyjměte z pánve, přesuňte na talíř a uchovejte v teple – můžete například zabalit talíř do alobalu a vložit ho do trouby vyhřáté na cca 50°C.

2

Na omáčku snižte plamen na střední. Do pánve přidejte 2 lžíce másla a přihoďte podrcený česnek. Minutu opékejte, vsypte mouku a opečte ji na zlatavou jíšku. Přilijte vývar, dobře rozmíchejte a nechte 15 minut vařit. Přilijte smetanu a zvolna ještě chvíli vařte, pak vsypte parmazán a nechte ho v omáčce rozpustit. Vraťte do omáčky maso, posypte petrželkou a servírujte – dobrou přílohou jsou nudle, bramborová kaše i rýže.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč