0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané kotlety se smetanou a houbami

Zapékané vepřové kotlety se smetanou a houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané kotlety se smetanou a houbami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 47
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2316 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 212 g
Tuky 83 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé jídlo i pro sváteční příležitosti, jehož příprava nevyžaduje skoro žádný čas ani kuchařskou zdatnost. Suroviny prostě navrstvíte do pekáče, ten strčíte do trouby a za hodinu jíte.

Suroviny

brambory 750 g
střední, dobře omyté, na silné plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 3 ks
na plátky
lesní houby 6 ks
velké, pevné, nejlépe hřiby, na silnější plátky
tymián 6 snítek
kotleta 4 ks
vepřová, jemně naklepané
smetana na vaření 200 ml
12%
gouda 4 PL
nahrubo nastrouhaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Do hlubšího pekáčku s víkem vyskládejte plátky brambor, jednotlivé vrstvy osolte a opepřete. Dál navršte kolečka cibule, osolte a opepřete, potom rozprostřete houby, snítky tymiánu a nakonec položte osolené a opepřené kotlety. Pekáček zalijte smetanou, přikryjte a dejte péct do rozehřáté trouby na asi 45 minut.

2

Když jsou brambory skoro měkké, zvyšte mírně teplotu a pekáček odkryjte, aby maso zezlátlo. Asi 5 minut před vytažením posypte povrch sýrem a nechte ho zapéct dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Nejlepší samozřejmě je použít houby čerstvé právě přinesené z lesa, lesní houby však můžete klidně nahradit i žampiony – kupte ale pevné a tvrdé, aby při pečení držely tvar.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč