Zapékané kotlety se smetanou a houbami

Zapékané kotlety se smetanou a houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1672 kcal
Bílkoviny 75 g
Cukr 220 g
Tuky 44 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Skvělé jídlo i pro sváteční příležitosti, jehož příprava nevyžaduje skoro žádný čas ani kuchařskou zdatnost. Suroviny prostě navrstvíte do pekáče, ten strčíte do trouby a za hodinu jíte.

Suroviny

brambory 750 g
dobře omyté, na silné plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 3 ks
na plátky
lesní houby 6 ks
velké, pevné, nejlépe hřiby, na silnější plátky
tymián 6 snítka
4 ks
vepřová kotleta jemně naklepané
smetana na vaření 200 ml
12%
gouda 4 PL
nahrubo nastrouhaný

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Do hlubšího pekáčku s víkem vyskládejte plátky brambor, jednotlivé vrstvy osolte a opepřete. Dál navršte kolečka cibule, osolte a opepřete, potom rozprostřete houby, snítky tymiánu a nakonec položte osolené a opepřené kotlety. Pekáček zalijte smetanou, přikryjte a dejte péct do rozehřáté trouby na asi 45 minut.

2 Když jsou brambory skoro měkké, zvyšte mírně teplotu a pekáček odkryjte, aby maso zezlátlo. Asi 5 minut před vytažením posypte povrch sýrem a nechte ho zapéct dozlatova.

NĚCO NAVÍC

Nejlepší samozřejmě je použít houby čerstvé právě přinesené z lesa, lesní houby však můžete klidně nahradit i žampiony – kupte ale pevné a tvrdé, aby při pečení držely tvar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit