0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Višňový sirup s octem a rozmarýnem

Višňový sirup s octem a rozmarýnem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 500 ml sirupu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 636 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 148 g
Tuky 1 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se drinky zvanými shrub – vznikají ze sirupu složeného ze dvou dílů ovoce a dvou dílů octa na jeden díl cukru. Na shrub můžete použít libovolné ovoce (nejrychleji se macerují v cukru jahody) a experimentovat třeba s kořením.

Suroviny

višně 225 g
zralé (mohou být i přezrálé) – část z nich ponechte na ozdobení
krupicový cukr 110 g
rozmarýn 1 snítka
ocet 225 ml
my jsme použili medovo-višňový od Václava Smolíka, zkusit můžete kvalitní jablečný, červený vinný, případně balzamikový nebo kombinaci jablečného a balzamikového

Vypeckované višně promíchejte s cukrem, pomačkejte a vložte snítku rozmarýnu. Ovoce v cukru dejte odležet na 24 hodin do lednice, čas od času promíchejte. Ovoce pustí během odležení šťávu a cukr se rozpustí – tomu napomůžete právě občasným zamícháním.

Druhý den přeceďte přes plátýnko nebo cedník a důkladně vymačkejte, rozmarýn vyhoďte. Ovoce zužitkujte třeba do jogurtu nebo do kaše. Šťávu dolijte octem, seškrabejte do ní případné nerozpuštěné zbytky cukru. Přelijte do čisté lahve nebo sklenice a uložte do chladu. Čas od času protřepte, cukr se časem zcela rozpustí.

3 Na limonádu dejte lžíci sirupu na sklenku, dolijte perlivou vodou a ozdobte pár višněmi. V lednici sirup vydrží zhruba půl roku. Můžete jej použít i do koktejlů nebo místo vody dolít limonádou. Ozvláštní i sladkokyselou salátovou zálivku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč