0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Višňový sirup s octem a rozmarýnem

Višňový sirup s octem a rozmarýnem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 500 ml sirupu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 636 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 148 g
Tuky 1 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se drinky zvanými shrub – vznikají ze sirupu složeného ze dvou dílů ovoce a dvou dílů octa na jeden díl cukru. Na shrub můžete použít libovolné ovoce (nejrychleji se macerují v cukru jahody) a experimentovat třeba s kořením.

Suroviny

višně 225 g
zralé (mohou být i přezrálé) – část z nich ponechte na ozdobení
krupicový cukr 110 g
rozmarýn 1 snítka
ocet 225 ml
my jsme použili medovo-višňový od Václava Smolíka, zkusit můžete kvalitní jablečný, červený vinný, případně balzamikový nebo kombinaci jablečného a balzamikového

Vypeckované višně promíchejte s cukrem, pomačkejte a vložte snítku rozmarýnu. Ovoce v cukru dejte odležet na 24 hodin do lednice, čas od času promíchejte. Ovoce pustí během odležení šťávu a cukr se rozpustí – tomu napomůžete právě občasným zamícháním.

Druhý den přeceďte přes plátýnko nebo cedník a důkladně vymačkejte, rozmarýn vyhoďte. Ovoce zužitkujte třeba do jogurtu nebo do kaše. Šťávu dolijte octem, seškrabejte do ní případné nerozpuštěné zbytky cukru. Přelijte do čisté lahve nebo sklenice a uložte do chladu. Čas od času protřepte, cukr se časem zcela rozpustí.

3 Na limonádu dejte lžíci sirupu na sklenku, dolijte perlivou vodou a ozdobte pár višněmi. V lednici sirup vydrží zhruba půl roku. Můžete jej použít i do koktejlů nebo místo vody dolít limonádou. Ozvláštní i sladkokyselou salátovou zálivku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč